زمانی که فرد معتاد تصمیم به ترک به مواد مخدر مصرفی می کند و مصرف خود را کاهش می دهد و یا قطع میکند، نشانهها و علائم خماری در او ظاهر خواهد شد. خماری مواد مخدر حالت ناخوشایندی است که تحمل آن سخت و دشوار است و عاملی برای بالا بردن دوز مصرفی مواد مخدر در بیمار میشود. خوشبختانه راهکارهای اساسی برای کاهش این علائم وجود دارد که در کلینیک معتبر ترک اعتیاد ارائه می شوند. علائم خماری و ترک مواد مخدر برای هر ماده مخدر با دیگری متفاوت است. در برخی مواد نظیر مخدرها علائم جسمانی و در برخی مواد دیگر نظیر مواد توهم زا، علائم روانی بیشتر بروز مییابد. نشانه های خماری در دو سطح ذهنی - روانی و جسمی بروز پیدا می کنند.
مشروبات الکلی و آرامبخش ها بیش از استفاده از دیگر مواد مخدر باعث خماری خطرناک می شوند. متوقف کردن ناگهانی و یک باره الکل و آرامبخش ها می تواند به سکته مغزی یا حملات قلبی منجر شود. دستورات پزشکی برای سم زدایی می تواند عوارض خطرناک خماری را به حداقل برساند. عوارض خطرناک خماری مواد مخدر عبارتند از سرع شدید، حمله قلبی، سکته مغزی، انواع توهم، هذیان گویی.
مغز پیچیده ترین دستگاه بدن انسان است. این توده متشکل از بخش های سفید و خاکستری مرکز تمامی فعالیت های انسان است و در رانندگی، لذت بردن از غذا خوردن، تنفس، خلق یک اثر هنری، لذت بردن از فعالیت های روزمره مورد نیاز می باشد. به طور خلاصه، مغز فعالیت های اساسی بدن را تنظیم می کند و به شخص این قدرت را می دهد تا تجربیات خود را تفسیر کند و به آن پاسخ دهد. همچنین تفکرات، احساسات و رفتار فرد را شکل می دهد.
مغز از بخش های متعدد تشکیل شده است که با هم به صورت یک تیم فعالیت می کنند. بخش های مختلف مغز مسئول هماهنگی و انجام عملیات خاص هستند. ماده مخدر می تواند بخشی از مغز را که برای عملیات محافظ حیات ضروری است، تغییر دهد و باعث مصرف وسواس گونه و مداوم آن شود که در این صورت اعتیاد نامیده می شود، از نظر مراکز درگیر در اعتیاد، برخی هسته های موجود در ساقه مغز و همچنین برخی هسته های موجود در تلانسفال از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. بخش هایی از مغز که تحت تأثیر مواد مخدر قرار می گیرند عبارتند از ساقه مغز، بخشی از دستگاه عصبی مرکزی است که بدون مرز معینی با نخاع شوکی مرتبط است. ساقه مغز شامل پیاز مغز تیره، برجستگی حلقوی و مزانسفال است. پیاز مغز تیره یا بصل النخاع (که ساختاری باریک به طول تقریبی کمتر از چهار سانتی متر است) کمی قطورتر از نخاع شوکی است و به عنوان مرکز خود مختار تنفس ضربان قلب، فشار خون و گوارش و خواب محسوب می شود. ضمناً برخی بازتاب هایی که به جاندار در حفظ وضعیت ایستاده کمک می کند در بصل النخاع قرار دارد.