در واقع این دارو علاوه بر درمان اعتیاد، کاربردهای دیگری نیز در علوم پزشکی و درمانی دارد از جمله تسکین دردهای شدید ناشی از جراحی های سنگین قلب باز، جراحی مغز و ...
این دارو می بایست به مدت کوتاه و تحت نظر پزشک متخصص مصرف شود ولی متاسفانه مصرف خودسرانه و غیراصولی آن در ایران باعث اعتیاد بیماران زیادی شده است. قرص بوپره نورفین بصورت غیرقانونی در دسترس افراد قرار می گیرد و فرد پس از مصرف، به آن وابسته می شود.
برخی از مراکز ترک اعتیاد و کمپ های ترک اعتیاد برای کاهش عوارض ترک برخی از مواد مخدر از این دارو استفاده می کنند ولی مصرف آن نه تنها باعث درمان بیماری اعتیاد در فرد نمی شود، بلکه او را درگیر اعتیاد به مصرف این دارو می کند و به قول معروف فرد از چاله درآمده و به چاه می افتد.
بیماران برای ترک داروی بوپرنورفین نیاز به مراجعه به پزشک متخصص و مشاورین درمانی دارند و بدون داشتن علم و تخصص کافی نمی توانند نسبت به ترک آن اقدام نمایند. همانطور که در بالا به آن اشاره شد تأثیر این دارو بر جسم و روان بیمار بسیار بالا بوده و میل فرد را برای دریافت و مصرف دیگر مواد مخدر افزایش می دهد. پس اولین گام مؤثر برای ترک بوپرنورفین مراجعه به پزشک متخصص است تا با برنامه های دارودرمانی و مشاوره درمانی مسیر درمان را برای او آسان نماید.
گاهاً دیده شده برخی از افراد با باور نادرست خود اقدام به ترک بوپرنورفین با داروهایی نظیر ترامادول می کنند، که این باور نه تنها غلط و اشتباه بوده بلکه آسیب های بیشتری به بیمار تحمیل می کند.
ترک بوپرنورفین به یکباره امکان پذیر نیست و شیوه درمان به تدریج صورت می گیرد. بیماران در طی دوره ترک بوپرنورفین نیاز به بستری در کلینیک ترک اعتیاد معتبر داشته تا علاوه بر برنامه دارویی مناسب با حال بیمار، تحت نظارت و پشتیبانی 24 ساعته تیم متخصص پزشکی قرار گرفته و روند درمان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
اولین مرحله بعد از تصمیم قاطعانه فرد برای ترک بوپرنورفین، مرحله سم زدایی مواد بوده که با قطع مصرف این دارو آغاز می شود. در این مرحله فرد دچار علائم ترک مصرف می گردد. این علائم در مقایسه با نشانه های ترک مصرف دیگر انواع مواد مخدر و مواد توهم زا به نسبت کمتر است. مرحله سم زدایی با توجه به شرایط روحی، روانی و مدت مصرف بیمار ممکن است از یک تا چند هفته به طول بیانجامد.
نامیدی و افسردگی از حالت های روانی است که فرد ممکن است با آن روبرو شود، در این میان تیم مشاوره و روان درمانی کلینیک ترک اعتیاد دی برنامه ها و مشاوره های درمانی را جهت آرامش روانی بیمار در دوران بستری کلینیکی ارائه می دهد.
ما در کلینیک ترک اعتیاد دی، روزانه با مراجعینی مواجه هستیم که با تجویز و مصرف نادرست داروی بوپرنورفین برای ترک اعتیاد خود، نه تنها دوره ترک مواد افیونی را با موفقیت پشت سر نگذاشته اند بلکه دچار اعتیاد به این دارو (بوپره نورفین) نیز شده اند و برای ترک آن از مشاورین و پزشکان متخصص ما خواهان راهنمایی و راه حل می باشند.
تیم پزشکی و روان پزشکی کلینیک دی با ارائه خدمات بستری، درمان های سرپایی و یا خدمات اورژانسی به طور شبانه روزی آماده خدمت به بیماران عزیز می باشد و بیماران را تا رسیدن به زندگی سالم و عادی آنها همراهی می کند.