داروهای اپیوئیدی یا داروهای مخدر در بدن عمل کرده و مستقیماً بر روی عملکرد مغز تأثیر می گذارد تا بدن را از احساس درد برهاند.
داروهای ایپوئیدی ساختاری شبیه به مرفین یا مواد افیونی دارند. ترامادول برخلاف خاصیت مرفین سبب هوشیاری و فعالیت بالای فرد می شوند و این امر از دلایل اصلی گرایش فرد به مصرف و تکرار آن است. در حالیکه فرد با مصرف آن خود را در خطر ابتلا به اعتیاد به ترامادول قرار داده و در موارد سوء مصرف نیز خطر مرگ بیمار وی را تهدید میکند.
داروی ترامادول باعث بوجود آمدن مشکلات تنفسی، عفونت های دستگاه گوارشی و یا حتی سرطان دستگاه های گوارشی نیز می گردد.
باید اشاره داشت که مصرف همزمان ترامادول با نوشیدنی های الکلی احتمال مرگ را افزایش می دهد.
این دارو به اشکال مختلفی در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد؛ کپسول، قرص و یا آمپول.
وابستگی جسمی و روانی به مصرف بیشتر ترامادول از علائم بارز اعتیاد وی به این ماده به حساب می آید و در صورتیکه مصرف مجدد برای بیمار میسر نشود حالتهای محرومیت بروز می دهد. ترک مواد افیونی پس از دوره ای بسیار دشوار می شود و مصرف کننده به تنهایی قادر نخواهد بود مسیر ترک را تا بهبودی کامل به تنهایی و با سلامت جسمی و روانی طی کند. بنابراین بهترین توصیه در این زمینه مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد و تحت نظر قرار گرفتن بهترین پزشکان و روانشناسان مختصص در این زمینه می باشد.
لازم به ذکر است که ترامادول در میان داروهای مخدر بیشترین و شدیدترین میزان وابستگی روانی و روحی را در مصرف کننده ایجاد می کند که همین امر باعث تغییرات شدیدی در رفتار اجتماعی و عاطفی فرد مصرف کننده می گردد.
برای ترک ترامادول بیمار می بایست تحت نظر متخصص روانپزشکی و تیم تخصصی باشد و مراقبت های ویژه از او انجام شود. کلینیک ترک اعتیاد دی با بیش از 20 سال سابقه در ترک ترامادول و ترک داروهای اعتیادآور با انجام سم زدایی فوق سریع اولین و تنها مرکز تخصصی ترک اعتیاد با مجوز بخش بستری از وزارت بهداشت می باشد که خدمات خود را بصورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل به هموطنان عزیز ارایه می دهد.
برای مشاوره ترک ترامادول با شماره 021 75354 تماس بگیرید
در فرآیند ترک ترامادول پزشکان مختصص با در نظر گرفتن دوزهای مناسب از داروهای تجویزی بدن فرد را در حالت مناسب قرار می دهند تا در کنار دوره های روانشناسی، تغذیه ی مقوی، ورزش های مناسب از درد و استرس دوره ی ترک در زمان بازپروری بکاهند.
در زمان ترک ترامادول باید به مدت زمان مصرف این دارو توسط فرد مصرف کننده توجه لازم را داشت چرا که برنامه و تجویز پزشک برای هر فرد با فرد دیگری متفاوت است. و هرچه این دارو توسط مصرف کننده در دراز مدت مصرف شده باشد ترک ترامادول نیز مستلزم زمان بیشتر و تحمل بالاتری است.
ناگفته نماند که ترک ناگهانی داروی ترامادول سبب بروز مشکلات زیادی برای مصرف کننده می شود از این رو بهتر آن است که هیچ گاه این دوره را در منزل و بدون نظارت پزشک تجربه نکنید.
بهتر است اشاره ای داشته باشیم به باور غلطی که امروزه در جامعه رواج پیدا کرده و شاهد آن هستیم که در برخی مراکز برای ترک اعتیاد از ترامادول استفاده می کنند حال آنکه این دارو خود نیز از مواد مخدر و اعتیادآور بشمار می رود. متاسفانه در کمپ های ترک اعتیاد این مسئله بیشتر است، زیرا این مراکز برای درمان اعتیاد مبالغ بسیار ناچیزی دریافت می کنند و امکان ارایه خدمات علمی و تخصصی را ندارند و اکثر این کمپ ها توسط افراد معتاد یا افرادی که قبلاً سابقه مصرف مواد داشته اند مدیریت می شود.
متاسفانه در کمپ های ترک اعتیاد بجای ترک اعتیاد به روش اصولی و علمی از داروهای اعتیادآور نظیر ترامادول، بوپرنورفین و متادون استفاده می شود که ترک این داروها دشوار است و در برخی موارد از ترک ماده مخدر مورد مصرف نیز سخت تر است.