فهرست اختلالات مرتبط با الکل در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ذکر شده و ملاکهای تشخیصی برای مسمومیت با الکل و ترک الکل نیز در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تعیین شده است. ملاکهای تشخیصی سایر اختلالات مرتبط با الکل تحت عنوان علائم عمده آمده است. مثلاً ملاکهای تشخیصی اختلال اضطراب ناشی از الکل در طبقه اختلالات اضطرابی ذکرشده است.
فراموشی های مربوط به الکل در طبقه بندی تشخیصی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی منظور نشده است، هر چند علامتی از مسمومیت الکلی بوده و شایع هم هست. دوره های فراموشی الکلی به دوره های فراموشی یکپارچه گذرا شباهت دارند، چون دوره های مشخص فراموشی پیش گستر هستند که همراه با مسمومیت الکلی روی می دهند.
دوره های فراموشی ممکن است بسیار ناراحت کننده باشد چون ممکن است شخص بترسد که مبادا ندانسته به کسی آسیب رسانده یا ضمن مستی رفتارهای غیرعاقلانه نشان داده است. ضمن دوره فراموشی الکلی حافظه دور فرد نسبتاً سالم میماند، اما این بیماران دچار نقصهای اختصاصی حافظه کوتاه مدت میشوند که در آن شخص قادر نیست مطالب پنج یا ده دقیقه قبل را به یاد آورد.
از آن جا که سایر قوای هوشی این افراد به خوبی حفظ میشوند، میتوانند تکالیف پیچیده را انجام دهند و برای ناظر معمولی طبیعی به نظر میرسند. مکانیسمهای عصبی زیستی فراموشی الکلی در سطح مولکولی معلوم نیست، الکل در این افراد مانع تحکیم خاطرات جدید به صورت خاطرات قدیمی میشود، فرایندی که تصور میشود به هیپوکامپ و ساختمان های وابسته در لوب گیجگاهی مربوط میشود.
در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تشخیص رسمی نشانههای کژکاری جنسی مربوط به مسمومیت الکل، کژکاری جنسی ناشی از الکل است.
در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ملاک های تشخیصی اختلالات خواب ناشی از الکل که شروع آنها ضمن مسمومیت یا ترک الکل باشد آمده است. راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تشخیص اختلال مرتبط با الکل نامعین را برای آن دسته از اختلالات مرتبط با الکل مجاز میداند که واجد ملاکهای تشخیصی هیچ یک از تشخیصهای دیگر نیستند.
1-تکلم جویده جویده
2-ناهماهنگی حرکتی
3-راه رفتن بیثبات
4-نیستاگموس
5-اختلال توجه یا حافظه
6-بهت یا اغما
1 -بیش فعالی دستگاه خود مختار (مانند تعریق یا تعداد نبض بالاتر از صد)
2-افزایش لرزش دست
3-بیخوابی
4-تهوع یا استفراغ
5-خطاهای حسی یا توهمات گذرای بینایی، لامسه یا شنوایی
6-سراسیمگی روانی حرکتی
7-اضطراب
8-حملات تشنجی صرع