زیاده روی و مصرف مداوم در مصرف الکل نیز ماننده دیگر مواد روانگردان، سبب اعتیاد به این نوشیدنی غیرمجاز می گردد. از طرفی دیگر مصرف مکرر الکل منجر به زائل شدن عقل می شود.
الکل اثر تخریبی مستقیمی بر کبد دارد. وظیفه ی کبد در بدن سوخت و ساز چربی های اضافه است اما با مصرف الکل نه تنها این چربی ها سوزانده نشده بلکه در کبد ذخیره می شوند و در نتیجه وارد دستگاه گردش خون شده و احتمال آسیب کبدی و کبد چرب را افزایش می دهد.
همچنین از دیگر عوارض سوء مصرف نوشیدنی های الکلی می توان به بیماری های قلبی، سیروز، هپاتیت کبدی، سرطان دهان، حلق و مری، روده و سوء هاضمه اشاره داشت.
با مصرف الکل اثر یکسری از داروها خنثی می شود و برخی دیگر نیز تداخل دارویی ایجاد می کنند. به عنوان مثال ویتامین D یکی از ویتامین هایی است که مصرف آن برای سلامت استخوانها، مفاصل، دندان ها و تولید برخی هورمون ها مفید است اما مصرف همزمان الکل اثر آن را سوء کرده و منجر به آسیب هایی بر بدن می شود.
روی آوردن نوجوانان و جوانان به مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی در دورهمی ها و جشن های شبانه روز به روز افزایش یافته و به دلیل برخی مسائل از جمله گرانی و یا دور از دسترس بودن این ماده در جامعه، متأسفانه امروزه شاهد برخی اتفاقات ناگوار حاصل از مصرف نوشیدنی های الکلی دست ساز هستیم که این افراد را با مشکلات جدی جسمانی و روانی، مسمومیت های حاد و حتی مرگ روبرو می سازد.
درصد الکل در نوشیدنی های الکلی متناسب با نوع فرآیند تولید متفاوت است و می تواند تأثیر متفاوتی بر روی هر فرد داشته باشد؛ لیکور یا ویسکی 40 تا 50 درصد، مشروبات ترکیبی 18 تا 20 درصد، شراب 21 تا 41 درصد و آبجو 6 تا 9 درصد الکل دارد.
تمام الکل مصرفی از طریق دستگاه های گوارشی جذب بدن و سپس وارد خون می شود و این جذب شدن باعث کندی فعالیتهای ذهنی و نخاعی می گردد.
تأثیر الکل بر هر فرد با توجه به شرایط جسمانی، جنسیت، سن، شرایط خلقی و نحوه متابولیسم بدن وی متفاوت است. با مصرف مکرر نوشیدنی های الکلی حالاتی چون بی قراری، پرخاشگری و یا تشویش در فرد به وفور دیده می شود. قدرت تصمیم گیری های مهم در این افراد بشدت پائین می آید به گونه ای که فرد ممکن است زندگی خود را در معرض خطر قرار دهد.
از آنجائیکه مصرف طولانی مدت الکل بسته به میزان مصرف و شرایط جسمانی فرد آثار مخربی بر جسم و روان فرد دارد در اینجا اشاره ی کوتاهی به برخی از این آثار چه کوتاه مدت و چه بلند مدت خواهیم داشت.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد اثرات و عوارض طولانی مدت مصرف الکل بیش از حد تصور است و در بسیاری از موارد منجر به مرگ فرد می شود.
از آنجائیکه نوشیدنی های الکلی نیز از مواد روان گردان هستند و بعد از مدتی فرد دچار اعتیاد به آن می شود، و در صورت قطع مصرف دچار حالت های خماری و محرومیت می گردد، بنابراین برای ترک الکل نیاز به مراجعه به متخصصین و روانپزشک کارآمد دارد که با تحت نظر قرار گرفتن در یک مجموعه سالم و مجرب و تیم روانشناسی و روانپزشکی برگزیده بتواند مرحله ترک الکل را با آرامش خاطر و سلامت جسم و روان سپری کند.
برای قطع مصرف می بایست مراحل ترک الکل بصورت علمی و تخصصی طی شده و در این مدت از فرد مراقبت های لازم به عمل آید زیرا قطع مصرف الکل با پیامدهایی همراه است که فرد بصورت شخصی و به قول معروف در منزل نمی تواند آنها را تحمل کند.
کلینیک ترک اعتیاد و مشاوره دی با داشتن بیش از 20 سال سابقه در این زمینه یکی از برگزیده ترین و بهترین کلینیک های درمانی اعتیاد در سراسر کشور است که با در اختیار داشتن بهترین روانشناسان و پرستاران مجرب مکانی مطمئن برای ترک الکل بیمار شما فراهم کرده است.
برنامه های روانپزشکی، روان درمانی، برنامه های تغذیه ای و تمرینات ورزشی مناسب با شرح حال هر فرد در هر دوره از زمان ترک می تواند خاطره آزار دهنده ترک الکل را برای شما به تجربه ای نو تبدیل کند و سلامت فیزیکی و روان را به شما بازگرداند.