مقابله مسئله مدار همان طور که از نامش پیداست شیوه ای سالم و کار آمد است. افرادی که این شیوه مقابله ای را به کار میگیرند بیشتر از آن که فکر رفع نشانه ها باشند، به فکر حل مشکل یا مسئله ای هستند که نشانه های هیجانی را ایجاد کرده است. یکی از مهارت هایی که افراد مصرف کننده مواد مخدر برای ترک و درمان بیماری اعتیاد خود به آن نیاز دارند مقابله مسئله مدار است.
گرچه این افراد ممکن است ابتدا واکنش های هیجانی نشان دهند مثلاً غمگین، خشمگین و آزرده شوند یا با یکی از دوستان خود درد دل کنند، اما به این روش ها اکتفا نمیکنند و دنبال راههایی برای حل مشکل هستند.
فردی را در نظر بگیرید که به دنبال مشاجره با همکارش ناراحت میشود، گریه میکند و برای چند ساعتی از او فاصله میگیرد اما در نهایت به دنبال شناسایی و حل عواملی است که باعث تنش و تعارض بین آن ها شده است. مثلاً ممکن است متوجه شود که رفتار نادرست خود وی باعث شده است اختلاف بروز کند. با این آگاهی از همکارش عذرخواهی میکند و در صدد تغییر رفتار خود بر می آید.
همان طور که می بینید مقابله مسئله مدار با تأمل، تفکر و جستجوی راه حل همراه است و به همین دلیل به حل مشکل منجر میشود که در درمان اعتیاد بسیار مؤثر است. مشورت با افراد با تجربه، مشاوره با روان شناس، مطالعه کتاب و نظرسنجی از دیگران از دیگر روش های مسئله مداری است که افراد برای حل مشکلات خود در پیش میگیرند اما در این بین، مهم ترین روش یادگیری مهارت حل مسئله است. با یادگیری این مهارت افراد به شیوه ای منظم به حل مشکل می پردازند.
کلینیک ترک اعتیاد دی با مدیریت دکتر بختیاری دارای مجوز از سازمان بهزیستی کشور با امکانات بیمارستانی و کادری مجرب و حرفه ای از پزشکان آماده ارائه بهترین خدمات پزشکی، اقامتی و درمانی برای بیماران محترم می باشد.