اخیراً مخدری به نام کروکودیل در برخی از کشورها مانند روسیه شایع شده و بیم آن میرود در کشور ما نیز رایج گردد. مصرف این ماده مخدر عوارض مخربی برای مصرف کنندگان دارد.
بر طبق برخی از گزارشها تعداد بسیار اندکی در کشور روسیه به مصرف این داروها پرداخته و مصرف آن در کشورمان شایع نشده است.
کروکودیل جدیدترین ماده مخدری است که ۲۰ برابر قوی تر از ماده مخدر مرفین و ۵ برابر قوی تر از ماده مخدر هروئین بوده است.
کروکودیل به طور گسترده ای به عنوان جایگزین ارزان تری برای هروئین در نظر گرفته می شود و از این رو یک میزان شادی شدید مشابه تولید می کند. این دارو اغلب از طریق تزریق مورد سو استفاده قرار می گیرد، گرچه می توان آن را به صورت خوراکی نیز مصرف کرد و مقدار زیاد آن حدود دو ساعت طول می کشد، که کوتاه تر از مقدار بالای هروئین است. بسیاری از مصرف کنندگان کروکودیل برای جلوگیری از علائم ترک اعتیاد به طور مکرر تزریق می کنند. در نتیجه، آن ها معمولاً خیلی سریع معتاد می شوند.
این ماده مخدر بسیار خطرناک در درون سلول های بدن افراد مصرف کننده مواد مخدر به صورت عمقی نفوذ میکند و باعث به وجود آمدن زخمی در بدن فرد میشود.
همه افرادی که از این ماده مخدر استفاده میکنند در کمتر از یک سال جان خود را از دست میدهند زیرا این ماده مخدر از ترکیب ضد درد،تینر، اسید، فسفر و در برخی از موارد بنزین تولید می شود.
کروکودیل از مشتقات مرفین بوده و بسیار اعتیاد آور است و روش مصرف و شکل این ماده و عوارض آن بسیار مشابه ماده مخدر کراک است.
این ماده مخدر به سادگی از تینر و قرص کدئین تهیه گردیده و در محل تزریق در داخل رگ پوست پس از مدتی به رنگ سبز در می آید و مصرف کننده کروکودیل پوستش شروع به پوسیدن و زخم شدن میکند.
عوارض مصرف ماده مخدر کروکودیل شباهت زیادی به آثار کراک دارد و ترکیبات به کار رفته در آن بسیار اعتیاد آور است.
نشئگی سریع و سهولت استفاده از آن ویژگی های بارز این ماده مخدر تزریقی است که پوست معتاد پس از تزریق این ماده سبز رنگ شده و به همین دلیل به نام تجاری کروکودیل شهرت دارد.
این ماده مخدر مشابه کراک مصرف تدخینی نیز دارد و مصرف تزریقی آن منجر به آسیب به بافت های بدن و سیاه شدن اندام های آن می گردد.
به نظر میرسد در چنین شرایطی در اولین اقدام با او صحبت نموده و سعی کنید او را ترغیب نمایید که در خانه مواد مخدر مصرف ننماید. هیچ چیز برای یک مصرف کننده مواد مخدر جذابتر از داشتن یک مکان امن مانند خانه برای مصرف مواد مخدر نیست.
بر اساس پژوهش های موجود بیش از ۶۰ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر، مصرف خود را از منزل شروع نموده اند. لذا تلاش کنید با بیمارتان صحبت نموده و درباره پیامدهای مصرف مواد مخدر در منزل به او هشدار دهید و او را با عواقب آن آشنا سازید.
قدم بعدی این است که به بیمارتان اجازه ندهید در حضور فرزندانتان اقدام به مصرف موادمخدر نماید. در گام های بعدی سعی کنید بیمارتان را به سمت درمان سوق داده و او را تشویق به شروع درمان نمایید.