عدم تمایل زنان به ترک مواد مخدر، دغدغه‌ای جدی

احسان حسینی معصوم، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی اظهار داشت که یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در زمینه اعتیاد، عدم تمایل برخی از زنان به ترک اعتیاد است.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی، در مصاحبه‌ای بیان کرد که یکی از نگرانی‌های مهم، عدم تمایل برخی از زنان معتاد به درمان است، زیرا نمی‌خواهند خانواده‌هایشان از اعتیاد آن‌ها مطلع شوند. او با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در استان در زمینه اعتیاد زنان، اعتیاد پنهان در میان آن‌هاست، اضافه کرد: متاسفانه سن اعتیاد در میان زنان استان به طور مداوم کاهش می‌یابد و این یکی از مهمترین نگرانی‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی است.

حسینی معصوم افزود که بسیاری از زنان برای جلوگیری از تاثیرات شدید اعتیاد بر چهره و ظاهرشان و همچنین برای پنهان کردن اعتیاد از خانواده و اطرافیان، از همان ابتدا به مصرف مواد مخدر صنعتی روی می‌آورند. وی تاکید کرد که اعتیاد پنهان در این افراد باعث می‌شود که خانواده‌ها زمانی از اعتیاد آن‌ها مطلع شوند که دیگر دیر شده و درمان آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود. همچنین، درمان اعتیاد به مواد مخدر صنعتی به مراتب سخت‌تر از مواد مخدر سنتی است.

اعتیاد زنان

این مقام مسئول تاکید کرد که اعتیاد زنان اهمیت بیشتری نسبت به اعتیاد مردان دارد، زیرا وقتی زنان به اعتیاد دچار می‌شوند، خطر انتقال بیماری‌ها افزایش می‌یابد. علاوه بر این، آن‌ها مادرانی هستند که ممکن است در آینده مشکلاتی برای فرزندانشان ایجاد شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که از سال گذشته در زمینه کمپ‌های اقامتی برای درمان اعتیاد بانوان در این استان به وجود آمده، بیان داشت: یکی از مراکز ترک اعتیاد در شهرک صنعتی بیدک که متعلق به سازمان فنی و حرفه‌ای بود، توسط این سازمان بازپس گرفته شد.

او اضافه داشت که مرکز اقامتی ترک اعتیاد بانوان در شهرستان شیروان نیز با مشکل مواجه شده است، زیرا سازمان فنی و حرفه‌ای درخواست بازپس‌گیری محل آن را داده است. وی افزود که باور دارند کمپ‌های ترک اعتیاد بانوان باید در مکان‌هایی قرار داشته باشند که حساسیت و چالش کمتری داشته باشند.

اعتیاد به مواد مخدر صنعتی

حسینی معصوم بیان کرد که با وجود این، در زمینه درمان اعتیاد بانوان در استان مشکلی نداریم. مشکل اصلی زمانی بروز میکند که زنی پس از بهبودی از اعتیاد قصد بازگشت به جامعه را دارد، اما به دلیل نداشتن حمایت و سرپناه، ممکن است طی یک ماه دوباره به مواد مخدر روی بیاورد.

او با تاکید بر اهمیت مراقبت‌های پس از خروج از کمپ ترک اعتیاد برای بانوان، بیان کرد که در همین راستا در حال ایجاد مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی در استان هستیم. این مراکز به افراد بهبود یافته از اعتیاد که سرپناه و حامی ندارند، خدمات شبانه‌روزی بازتوانی ارائه می‌دهند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی اعلام کرد که یکی از این مراکز برای آقایان در بجنورد فعال شده است. همچنین، فراخوانی برای راه‌اندازی یک مرکز دیگر برای بانوان در بجنورد و یک مرکز دیگر در شیروان داده‌ایم که تا پایان سال تعداد این مراکز به سه خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری و درمان اعتیاد یک موضوع فراجناحی است و نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست، خاطرنشان کرد که متاسفانه مشارکت دستگاه‌ها در این حوزه ضعیف است و رسیدگی به این موضوع تنها به چند دستگاه محدود شده.