به گزارش ایسنا، سردار ایرج کاکاوند در تشریح جزئیات این عملیات اعلام کرد: ماموران مرکز عملیات ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا، در ادامه طرح مقابله با سرشبکههای اصلی قاچاق مسلح مواد مخدر، با انجام اقدامات اطلاعاتی موفق شدند یک باند بزرگ و حرفهای را که در واردات محمولههای مواد روانگردان به کشور و توزیع آن در باندهای محلی استانهای مرکزی فعالیت میکرد، شناسایی و منهدم کنند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اشراف اطلاعاتی پلیس بر روند رصد و دستگیری سرشبکههای اصلی قاچاق مواد مخدر، افزود: در گام بعدی، با توسعه اقدامات و گسترش اشراف اطلاعاتی بر باند مذکور، تیمهای ویژه پلیس به شرق و جنوبشرق کشور اعزام شدند تا تحرکات اعضای باند تحت رصد و کنترل شبانهروزی قرار گیرد.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه توضیح داد: پس از انجام هماهنگیهای لازم با مرجع قضائی، در یک عملیات غافلگیرانه مشترک با پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی ویژه غرب، سرکرده باند قاچاق مواد مخدر در یکی از استانهای شمالی کشور دستگیر شد.
وی افزود: تعدادی از اعضای اصلی و با سابقه این باند نیز بازداشت شدند و در این عملیات بیش از ۵۲۰ کیلوگرم ماده روانگردان شیشه و دو دستگاه خودرو از آنها کشف و ضبط گردید.
بر اساس گزارش سایت پلیس، این مقام انتظامی در پایان با تأکید بر ادامه پیگیری ویژه برای دستگیری سایر اعضای باند مذکور، خاطرنشان کرد: پلیس با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای عملیاتی و انتظامی خود در راستای تأمین نظم و امنیت شهروندان تلاش میکند.
همچنین از شهروندان خواسته میشود که با رعایت نکات ایمنی و امنیتی در پیشگیری از جرایم، هرگونه اطلاعات مربوط به توزیع کنندگان مواد مخدر را از طریق شماره ۱۱۰ به پلیس گزارش دهند.
شیشه یا متآمفتامین، مادهای صنعتی است که تأثیرات جدی بر سیستم عصبی دارد. این ماده بهصورت کریستالهای شفاف و براق است. مصرفکنندگان آن علائمی چون بیخوابی، تحریکپذیری و توهمات را تجربه میکنند که شناسایی این علائم میتواند به پیشگیری از وابستگی کمک میکند.
مصرف شیشه موجب افزایش انرژی، تحریک، کاهش اشتها و سرخوشی موقت میشود، اما به سرعت به اختلالات روانی، مشکلات قلبی و عروقی و آسیبهای مغزی تبدیل میشود، علاوه بر این مصرف طولانیمدت شیشه میتواند تغییرات دائمی در مغز ایجاد کند.
شیشه مادهای با قدرت وابستهسازی بالا است که میتواند مصرفکننده را به سرعت گرفتار و وابستگی شدید ایجاد کند، بهطوریکه برای تهیه مصرف بعدی، فرد ممکن است دست به رفتارهای پرخطر بزند. ترک این ماده بدون دریافت مراقبت و درمان تخصصی بسیار دشوار است.
قاچاق مواد مخدر نه تنها تهدیدی برای امنیت جامعه است، بلکه پیامدهای بهداشتی و اجتماعی زیادی نیز دارد. توزیع مواد مخدر در جامعه میتواند منجر به افزایش اعتیاد، بروز بیماریهای روانی و جسمی و مشکلات اجتماعی همچون جرم و فساد شود. بنابراین، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کاهش عرضه آن در سطح کشور بهعنوان یک اولویت در دستور کار نیروی انتظامی قرار دارد.