با قطع مصرف شیشه، فرد وارد فاز ناتوانی و خواب آلودگی می گردد که در اصطلاح به آن «مدفون شدن زیر آوار» می گویند. در این مرحله، که ممکن است چند روز طول بکشد، فرد به شدت بی حال و کم انرژی است، بیشتر ساعات شبانه روز را می خوابد یا به صورت بی تحرک در گوشه ای می افتد.
خوشبختانه این حالت مدت زیادی طول نمی کشد و فرد طی چند روز حالت طبیعی را تجربه خواهد نمود. و پس از طی این دوره، فرد وارد یک «دوره ماه عسل» می گردد.
در این دوره که معمولاً کمتر از چند هفته تا حتی دو سه ماه طول می کشد، روحیه فرد در حد طبیعی است و ممکن است اصلاً میل و وسوسه به مصرف شیشه نداشته باشد. بسیاری از افراد در این زمان احساس می کنند که دیگر مشکلی ندارند، اما این دوره نیز دوامی نخواهد داشت و مشکلات بیمار دوباره شروع می شود.
پس از چند روز فرد به تدریج علائمی شبیه بیماران افسرده پیدا می کند. انرژی فرد مجدداً کاهش می یابد، روحیه بسیار ضعیف می گردد و توان و حوصله انجام فعالیت های معمول روزانه را از دست می دهد.
معمولاً در این مرحله، میل و وسوسه مصرف مواد مخدر باز می گردد و به همین دلیل بسیاری از مصرف کنندگان با وجود انگیزه کافی برای پرهیز از مصرف شیشه، دچار لغزش یا عود مصرف می گردند.
متاسفانه گذر از این مرحله بدون انجام مداخلات جدی درمانی، تنها برای موارد انگشت شماری از بیماران قابل حصول است و بسیاری از افراد مجدداً مصرف ماده محرک را شروع می کنند.
وسوسه مفهومی است که تمام مصرف کنندگان در دوره پرهیز با آن روبرو هستند. وسوسه یا ولع، میل و علاقه شدید برای تجربه اثرات قبلی یک ماده است که با فشار زیاد برای رفتارهای جستجو کردن مواد مخدر و مصرف ماده مخدر همراه می باشد.
بروز وسوسه در همه افرادی که در دوره پرهیز به سر میبرند، یک امر اجتناب ناپذیر و محتمل محسوب می شود. تنها نکتهای که باید به آن دقت کنید، پرداختن صحیح به آن و کنترل و عبور از ولع ایجاد شده می باشد. در واقع آن چه خطا محسوب می شود، بروز وسوسه نیست، بلکه برخورد نادرست و حل نکردن آن می باشد.
با شروع پرهیز، یک درگیری دائمی در مغز برای ادامه پرهیز و یا مصرف مجدد وجود دارد و بخش های بیمار مغز منتظر کوچکترین بهانه برای مصرف مجدد مواد مخدر است.
وسوسه می تواند به اندازه ای شدید و عمیق باشد که تمرکز را بر هم بزند، احساس ناراحتی شدیدی ایجاد کند و کارهای معمول را بر هم بریزد. وسوسه ها در موقعیت های مختلف و بیشتر به دنبال مواجهه با یک عامل بیرونی و یا یک احساس، فکر یا خاطره درونی ایجاد میشود که از این عوامل بیرونی و درونی به عنوان «برانگیزاننده» نام برده میشود.
هنگام ترک اعتیاد مواد محرک مانند شیشه، علائم جسمانی بارزی وجود ندارد. ولی مشکلات ذهنی و روانی که در هنگام ترک شیشه ایجاد میشود، بسیار فراوان و ناراحت کننده می باشند.