افزایش آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل در انگلیس

آمارهای دولتی انگلیس حاکی از آن است که طی چهار سال گذشته مرگ و میر ناشی از مصرف الکل در این کشور به بالاترین حد خود رسیده است.

در سال 2023، بیش از 8200 نفر در این کشور بر اثر مصرف الکل جان باختند که این آمار نسبت به سال 2019 به میزان 42 درصد افزایش یافته است.

اتحادیه کاهش آسیب‌های الکلی بریتانیا اعلام کرده است که تعیین قیمت مشخص برای هر واحد الکل می‌تواند به کاهش مصرف آن کمک کند، همان‌طور که در اسکاتلند انجام شده است. دولت معتقد است که نرخ بی‌سابقه مرگ و میر ناشی از مصرف الکل غیرقابل قبول است و بر این اساس، بهداشت عمومی را در برنامه 10 ساله خود برای خدمات بهداشتی ملی (NHS) در انگلیس در اولویت قرار خواهد داد.

در طول همه‌گیری کرونا، میزان مرگ و میر ناشی از الکل در بریتانیا به طور قابل توجهی افزایش یافت. افرادی که قبلاً زیاد مشروبات الکلی مصرف می‌کردند، شروع به نوشیدن بیشتر کردند، در حالی که مصرف‌کنندگان معتدل‌تر نوشیدنی خود را کاهش دادند یا به طور کلی ترک کردند.

سوءمصرف الکل

با بسته شدن میخانه‌ها در همه‌گیری کرونا، بسیاری از افراد الکل را از فروشگاه‌ها خریداری کرده و در خانه مصرف کردند. از آن زمان، میزان مرگ و میر در انگلیس همچنان در حال افزایش است، اگرچه با سرعت کمتری نسبت به سال‌های گذشته. بیشتر موارد مرگ و میر مربوط به مردانی است که به دلیل بیماری کبدی ناشی از الکل قبل از سن 75 سالگی جان خود را از دست می‌دهند.

تجزیه و تحلیل مؤسسه مطالعات الکل نشان می‌دهد که افراد 55 تا 74 ساله اکنون بیشترین مصرف الکل را دارند و این موضوع می‌تواند روندهای فعلی را تحت تأثیر قرار دهد. عامل دیگر می‌تواند بحران هزینه‌های زندگی باشد که ممکن است موجب افزایش مصرف الکل در افرادی شود که با هزینه‌های بیشتر روبرو هستند.

کالین آنگوس، متخصص اعتیاد از دانشگاه شفیلد، اظهار می‌کند که مشکلات اقتصادی می‌توانند دو تأثیر متضاد داشته باشند: از یک سو، افراد ممکن است برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها مصرف الکل را کاهش دهند، اما از سوی دیگر، برخی ممکن است برای مقابله با استرس به مصرف بیشتر روی آورند.

عوارض مشروبات الکلی

اتحادیه کاهش آسیب‌های الکلی بریتانیا، که نماینده 60 سازمان فعال در زمینه کاهش آسیب‌های ناشی از الکل است، تأکید می‌کند که مرگ‌ و میر مرتبط با الکل تأثیرات عمیقی بر جامعه دارد و فشار فزاینده‌ای بر اقتصاد و نظام بهداشتی وارد می‌کند. در این بیانیه آمده است که مصرف زیاد مشروبات الکلی موجب کوتاه شدن عمر، از هم پاشیدن خانواده‌ها و وادار شدن کودکان به مقابله با غم و اندوه و تروما می‌شود.

این اتحادیه پیش‌بینی می‌کند که مرگ و میر ناشی از الکل افزایش خواهد یافت و فشار بیشتری بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی و جامعه وارد می‌کند.

پروفسور گیلمور، رئیس این اتحادیه، اظهار داشت: بدون اقدامات جسورانه و قاطع، مرگ و میرهای قابل پیشگیری همچنان رو به افزایش خواهند بود. مقابله با آسیب‌های ناشی از مصرف الکل باید در سال 2025 اولویت اصلی سلامت عمومی باشد و این نیازمند یک تلاش بین‌المللی برای تغییر این بحران بهداشت عمومی است.