والیوم یا دیازپام، بخشی از خانواده داروهای تجویزی بنزودیاپزین ها است که برای درمان اختلالات اضطراب و هراس استفاده می شود. والیوم همچنین می تواند برای درمان علائم ترک الکل یا ترک اعتیاد به مواد افیونی تجویز شود. با این حال، داروهای بدون نسخه اغلب مورد سوء استفاده قرار می گیرند. این دارو سیستم عصبی بدن را آرام می کند، با احساس آرامش که می تواند اعتیاد آور شود.
گاهی اوقات، هنگامی که یک نسخه به پایان می رسد یا افراد سعی می کنند مصرف والیوم را متوقف کنند، به طور ناخواسته سم زدایی را شروع می کنند و ممکن است علائم ترک اعتیاد را تجربه کنند. افرادی که با وابستگی به والیوم سر و کار دارند و قصد سم زدایی از این دارو را دارند، باید این کار را در یک برنامه توان بخشی معتبر با پزشکان و پرستاران انجام دهند که توجه و مراقبت مداوم را ارائه می دهند.
با شروع روند بهبودی در یک کلینیک ترک اعتیاد، فردی که به دنبال درمان است، پس از شروع علائم ترک، احتمال کمتری دارد که عود اعتیاد را تجربه کند. تصمیم گیری برای درمان مناسب پزشکی اولین قدم مهم برای داشتن یک زندگی شاد و سالم است.
هنگامی که سمومی مانند والیوم وارد بدن می شود، فرآیند حذف شروع می شود زیرا بدن تلاش می کند تا مواد مضر را در سریع ترین زمان ممکن دفع کند. این دفع سریع به همین دلیل است که علائم ترک می تواند در عرض چند ساعت پس از آخرین دوز ظاهر شود.
با از بین رفتن اثرات والیوم، افراد می توانند برخی از علائم ترک فیزیکی را تجربه کنند زیرا بدن دیگر عادت ندارد بدون والیوم در سیستم کار کند. علائم ترک می تواند در طول مدت زمانی که تجربه می شود متفاوت باشد و می تواند برای هفته ها یا ماه ها ادامه یابد. از آن جایی که برخی از علائم ترک می تواند عوارض جانبی کشنده ای داشته باشد، تلاش برای سم زدایی بدون نظارت مناسب پزشکی خطرناک است. کمک گرفتن از تیمی از پزشکان متخصص و پرستاران مجرب یکی از ایمنترین راهها برای تحمل علائم ترک والیوم است.
فرآیند سم زدایی می تواند یکی از چالش برانگیزترین بخش های توان بخشی والیوم باشد. علائم فیزیکی مرتبط با این بخش از فرآیند می تواند باعث شود بیماران فکر کنند که تلاش برای توان بخشی ارزش آن را ندارد. بدون این کمک حرفه ای، فرآیند سم زدایی ممکن است بسیار دشوار به نظر برسد تا حدی به دلیل علائم فیزیکی که معمولاً با ترک همراه است.
در طول سم زدایی والیوم، علائم فیزیکی و علائم روانی می توانند به طور همزمان رخ دهند. سوء استفاده مداوم والیوم همچنین می تواند وابستگی روانی به دارو ایجاد کند. حملات اضطراب و پانیک می تواند شدیدتر از حد معمول باشد زیرا سیستم عصبی بدن برای اثر آرام بخش آن به والیوم متکی است.