تا به امروز با توجه به آگاهی ها و اطلاع رسانی های جامعی که در رابطه با سیگار، عوارض و پیامدهای مضر آن بر سلامت جسم و روان فرد در سطح جامعه منتشر شده است، هنوز مردم مصرف سیگار را اعتیاد به حساب نمی آورند و آن را مضر نمی دانند.
اکثر کسانی که سیگار مصرف می کنند مبتلا به بیماری آمفیزم، برونشیت حاد، عفونت و خلط در گلو، بیماری های دهان و دندان می شوند. همچنین اغلب مصرف کنندگان سیگار به سرطان ریه دچار می شوند که ماده شیمیایی موجود در سیگار یعنی همان قطران و نیکوتین از عوامل اصلی بروز سرطان در این افراد می باشد.
امروزه آثار مخربی که سیگار کشیدن بر پوست صورت، دهان و دندان، رنگ پوست، خارش های پوستی، تنگ شدن عروق خونی، ریه و شش ها، ریزش مو و بیماری های چشمی می گذارد بر کسی پوشیده نیست.
با کشیدن یک نخ سیگار به مرگ نزدیک تر می شوید.
وابستگی به سیگار به خاطر نیکوتین موجود در آن بشدت جدی بوده و برای ترک آن فرد نیاز به روان درمانی و مراجعه به روانپزشک متخصص دارد.
فرد با کشیدن یک نخ سیگار، چیزی در حدود 5700 ماده شیمیایی و مضر را از طریق جریان خون وارد بدن خود می کند. عمر اثر گذاری ماده نیکوتین در بدن فرد 2 ساعت است و فرد مصرف کننده برای داشتن لذت بیشتر سعی در استعمال نخ های بیشتر و بالا بردن دوز مصرفی می کند.
بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون از عوارض اولیه کشیدن سیگار است. نیکوتین موجود در سیگار سبب کاهش جریان خون مغز شده و همین امر باعث ایجاد رخوت و سستی در فرد مصرف کننده می شود.
بسیاری از محققین، سیگار را سرآغازی برای گرایش به دیگر مواد مخدر و مواد روانگردان می دانند. چرا که افراد سیگاری پس از مدتی برای بهره بردن از لذت های بیشتر به مصرف نوشیدنی های الکلی یا مواد مخدری چون حشیش، ماری جوانا، گل و یا دیگر مواد توهم زا روی می آورند.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، وابستگی به مصرف سیگار بسیار بالاست و فرد با وجود علم به مضرات مصرف سیگار نمی تواند پس از مدتی نسبت به ترک آن اقدام نماید و یا اگر تلاشی در این راستا انجام دهد با ناموفقیت روبرو می شود. از این رو، افراد سیگاری برای ترک نیاز دارند که تحت نظر روانشناس و روانپزشک متخصص درمان خود را شروع کرده و با رهنمودهای آنان نسبت به ترک سیگار اقدام کنند. ترک سیگار میسر نمی شود مگر آنکه فرد از لحاظ روحی و روانی کاملا مصمم به ترک باشد.
با کم کردن مصرف سیگار احتمال آسیب و درگیر شدن با بیماری ها بسیار کاهش می یابد ولی برای سلامت کامل جسم و روان می بایست این عمل تا قطع مصرف ادامه یابد.
زنانی که قصد بارداری دارند می بایست برای پائین آوردن خطرات جسمانی ناشی از مصرف سیگار حداقل از 2 ماه قبل اقدام به ترک مصرف نمایند و قبل از باردار شدن تحت نظر پزشک متخصص قرار گیرند چرا که آسیب های ناشی از مصرف سیگار از بدن مادر به جنین بسیار جبران ناپذیرتر خواهد بود.
طبق آمارها و شواهد بدست آمده، مادران سیگاری نوزادانی با بیماری های تنفسی، مشکلات قلبی، نوزادان زود رس بدنیا می آورند و در وخیم ترین اوضاع ممکن، موجب سقط جنین و یا مرگ نوزاد می شوند.
کلینیک ترک اعتیاد و روانشناسی دی، از اولین و با تجربه ترین کلینیک های ترک اعتیاد در سراسر کشور است که با سابقه ی 20 ساله خود کمک شایانی به درمان بیماران بیشماری از سراسر ایران تا به امروز داشته است. درمان های سرپایی، خدمات مشاوره ای، خدمات بستری در کلینیک تحت نظر تیم پزشکی و روان پزشکی متخصص با دیگر عوامل کارآمد، دوران سخت و پیچیده ترک را برای شما هموارتر می کند.
این کلینیک با سابقه درخشان خود در زمینه معالجه و درمان، خود را متعهد به درمان بیماری و اعتیاد شما چه در زمینه روانشناسی و چه در زمینه اعتیاد می داند.
جهت مشاوره رایگان ترک سیگار با شماره ٧٥۳٥٤-۰۲۱ تماس بگیرید