سیگار

سیگار
کاغذی پیچیده شده از برگ های خشک شده و بریده شده توتون که سیگار نام دارد.
سیگار یکی از سهل الوصول ترین و مجازترین دخانیات موجود در بازار است که به وفور در دسترس مردم جامعه قرار دارد و رنج سنی مصرف کنندگان آن از 15 تا 65 سال است. تقریباً بیشتز دانش آموزان دبیرستان سیگار را در این مقطع تجربه کرده اند و به کشیدن آن طی سالهای بعد نیز ادامه داده اند.

 آمار مرگ و میر ناشی از مصرف نیکوتین موجود در توتون و تنباکو، خبر از عمق این فاجعه می دهد که با توجه به آثار مخربی که مصرف سیگار بر جسم و سلامت فرد دارد، افرادی که سیگار می کشند 10 سال  کمتر از کسانیکه سیگار نمی کشند عمر می کنند.

نیکوتین و مصرف سیگار، شروعی برای گرایش به سوی مصرف دیگر مواد مخدر و مواد روانگردان است که جای دارد خانواده ها با آگاهی و کنترل بیشتری این امر مهم را به نوجوانان خود آموزش دهند تا از پیامدهای جبران ناپذیر احتمالی در آینده جلوگیری کنند.

 امروزه ماده های شیمیایی مختلفی در یک سیگار به کار می برند که بسیار سمی، سرطان زا و غیر ارگانیک هستند که فرد با پک زدن به سیگار این مواد را وارد ریه خود میکند و بعد از مدتی عملکرد ریه ها را مختل می سازد.

با مصرف سیگار، نیکوتین موجود بواسطه شش ها وارد جریان خون شده و سپس به مغز می رسد و از آنجا در سراسر بدن منتشر می شود. این فرآیند بسرعت رخ می دهد و تنها 10 ثانیه زمان می برد تا نیکوتین به مغز برسد.

فرد پس از مصرف دچار حالاتی از قبیل افزایش ضربان قلب، فشار خون، کندی نفس، رخوت، آرامش می شود. این حالات در تمام مواد اعتیادآور یکسان است چرا که دوپامین آزاد شده در مغز سبب ایجاد احساس لذت و رخوت می گردد. فرد سیگاری پس از مدتی مصرف مکرر، نیاز به رسیدن با اوج بیشتر در خود می بیند و بدین ترتیب به سمت دیگر مواد مخدر و مواد اعتیادآور گرایش پیدا می کند.

عوارض مصرف سیگار

عوارض مصرف سیگار :

  • سرطان زبان
  • سرطان دهان
  • سرطان ریه
  • سرطان بینی
  • سرطان گلو
  • زخم معده
  • نارسایی کلیه
  • بیماری های مثانه
  • بیماری های اندام های تناسلی
  • بیماری های قلبی
  • بیماری های لوزالمعده

استعمال سیگار در زنان باردار یکی از مهمترین عوامل سقط جنین است که این خطر را تا 3 برابر افزایش می دهد و در برخی موارد شاهد زایمان زود هنگام و یا کم وزنی نوزاد حین تولد نیز بوده ایم. طبق گزارشات رسیده از سازمان بهداشت جهانی، احتمال ناباروری در زنان سیگار بیش از دیگر زنان می باشد.

ترک سیگار

مصرف سیگار همچنین همانطور که در بالا به آن اشاره شد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد چرا که قطران و تارهای موجود در سیگار سبب گرفتگی عروق قلبی شده و در نهایت منجر به سکته و یا حملات قلبی در افراد می شود.

استعمال سیگار طی سال های طولانی و مکرر در میانسالی سبب پوکی استخوان افراد نیز می گردد. منو اکسید کربن یکی از مواد شیمیایی موجود در دود سیگار است که وقتی وارد خون می شود در عملکرد اکسیژن رسانی اختلال ایجاد می کند و با گذشت زمان این امر منجر به پوکی استخوان و بیماری های مربوط به استخوان ها می شود.

سیگار کشیدن نه تنها برای باروری در زنان مسئله ساز است بلکه در مردانی که به کشیدن سیگار مبادرت می روزند نیز تعداد اسپرم ها کاهش می یابد.

از عمده ترین علائم سیگار کشیدن که در چهره و ظاهر فرد اثر می گذارد بوی بد دهان، از بین رفتن بافت های لثه، دندان های جرم گرفته و خرابی دندان ها می توان نام برد.

از سوی دیگر دود سیگار به اطرافیان کم ضرر نمی رساند و باعث بروز بیماری های مختلف در آنها می شود. افراد سیگاری هر چه سریعتر به ترک سیگار روی آورند، از آسیب های بیشتر به سلامتی جسمی و روانی خود در امان می مانند.

کلینیک ترک اعتیاد دی به سرپرستی دکتر شهرام حسام بختیاری با بیش از 20 سال تجربه موفق در زمینه درمان بیماری های روانپزشکی و ترک انواع مواد مخدر آماده ارایه مشاوره رایگان در زمینه ترک سیگار و ترک انواع مواد مخدر به هموطنان گرامی می باشد.

برای مشاوره رایگان ترک سیگار با شماره 75354-021 تماس بگیرید