فرد با مصرف نوشیدنی های الکلی نه تنها وابستگی روحی و روانی پیدا کرده بلکه دچار اعتیاد به الکل نیز می شود که این امر سرآغازی برای گرایش و مصرف دیگر مواد مخدر و توهم زا می باشد.
اکثر مصرف کنندگان نوشیدنی های الکلی برای بالا بردن لذت و احساس نشئگی اقدام به مصرف سیگار نیز می کنند.
متأسفانه آمار نشان می دهد که گستره مصرف کنندگان در میهمانی های شبانه غیرمجاز نوجوانان و جوانان هستند و این آمار نشان می دهد که نوشیدن الکل منجر به بروز بی بند و باری ها وناهنجاری های جبران ناپذیری می گردد.
پس از مصرف نوشیدنی الکلی، این ماده از طریق دستگاه گوارشی جذب جریان خون شده و بمدت 45 دقیقه اثر می گذارد. البته لازم به ذکر است که اثر گذاری نوشیدنی الکلی به عواملی چون؛ خالی بودن معده، میزان مصرف، سن، شرایط جسمانی، سابقه مصرف و ... بستگی دارد.
اکثر افرادی که سوء مصرف الکل دارند دچار بیماری و التهابات کلیوی از قبیل کبد چرب، ایجاد زخم در کبد، هپاتیت هستند. چرا که این نوشیدنی غیرمجاز باعث از بین رفتن بافت های مفید کبد می شود و در طولانی مدت اثرات مخربی بجای می گذارد.
اعتیاد به الکل و وابستگی به آن از نظر جسمانی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی صدمات جبران ناپذیری به زندگی فرد مصرف کننده می زند.
خشونت های رفتاری، عدم توانایی در کنترل رفتار و احساسات، ناتوانی در راه رفتن عادی، حافظه ضعیف، مشکلات در خوابیدن، از دست دادن اشتها، ناتوانی جنسی، ناباروری، بیماری های دستگاه گوارشی از قبیل؛ روده و معده، ضعف اعصاب، لرزش دستها، بالا رفتن فشار خون برخی از عوارض جدی سوء مصرف نوشیدنی های الکلی می باشد.
در کنار وابستگی جسمانی سوء مصرف نوشیدنی های الکلی، وابستگی روح و روانی به این ماده اثرات مخربی بر کنترل رفتار این افراد گذاشته و آنها در ایجاد روابط اجتماعی در محل کار، اجتماع و یا خانواده دچار اختلالات جدی می شوند بطوریکه در موارد جدی باعث می شود فرد شغل خود را از دست داده، و یا در زندگی زناشویی خود با معضل طلاق مواجه شود.
نوشیدن مشروبات الکلی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده بنابراین این افراد به نسبت دیگر افراد عادی سریعتر دچار بیماری های عفونی و میکروبی می گردند.
همچنین افرادی که دچار سوء مصرف الکل دارند، به ضعف اعصاب نیز مبتلا می شوند چرا که ارتباط مابین مغز و بدن آنها در اثر مصرف طولانی مدت کاهش می یابد. و از دیگر آسیب های جبران ناپذیر مصرف الکل می توان به سندرم اختلال مغزی اشاره کرد که تأثیر مخربی بر حافظه شخص دارد.
از دیگر پیامدهای مصرف نوشیدنی های الکلی می توان به زخم هموروئید اشاره کرد. مصرف الکل سبب خشک شدن کبد و کم شدن آب بدن می شود که این امر بستر بروز زخم هموروئید را مهیا می سازد.
آمار نشان می دهد زنانی که سوء مصرف الکل دارند نیز دچار مخاطرات جدی جسمی و روحی می گردند. کاهش میل جنسی، سقط جنین، دوره های نامنظم قاعدگی و یا بروز زودرس یائسگی.
بنابراین، افرادی که سوء مصرف الکل دارند مانند افراد مبتلا به اعتیاد، نیازمند مشاوره های درمانی و مراجعه روان پزشک برای ترک الکل هستند.
کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی دی، با بیش از 20 سال سابقه درخشان در زمینه ترک اعتیاد به انواع مواد مخدر، توهم زا و روان گردان با داشتن کادری متشکل از کارآمدترین پزشکان، روان پزشکان، تیم روان درمانی ، کادر پرستاری و ... آماده ارائه خدمت به بیماران می باشد.