بیماری که به جای ترک الکل به متادون معتاد شد

بیمار آقای ۴۵ ساله، تحصیلکرده، دارای جایگاه بالای اجتماعی که متأسفانه درگیر اختلال مصرف مواد مخدر و دارای اختلالات روانی بودند و سابقه مصرف مشروبات الکلی، سیگار، متادون، آلپرازولام و کوکائین را داشته اند.

شرح حال بیمار

بیمار آقای ۴۵ ساله که به مدت ۳۵ سال در کشور بلژیک زندگی می کرده، فوق لیسانس مارکتینگ، محقق، پژوهشگر، نویسنده، مولانا پژوه و حافظ پژوه است. او از سن ۱۸ سالگی دچار اختلالات روانی و تحت درمان پزشکی بوده و مصرف مشروبات الکی و سیگار را از سن بیست و یک سالگی و در دوران دانشگاه شروع نموده، بعد از سه سال متأسفانه بیمار به دلیل مصرف همزمان نوشیدنی های الکلی با قرص های اعصاب به مدت یک روز به کما می رود. زمانی که برای ترک الکل به پزشک مراجعه می کند درمان بیمار را با روزی ۵ گرم متادون شروع می کنند. بیمار روزانه یک تا دو پاکت سیگار نیز مصرف می کرده است.

با گذشت مدت زمان کوتاهی بیمار، به مصرف روزانه ۴۰ عدد قرص متادون یعنی به مصرف روزانه ۱۶۰۰ گرم متادون و مصرف همزمان کوکائین می رسد، بعد از یک سال مصرف کوکائین را کنار گذاشته ولی اعتیاد به متادون ۱۵ سال ادامه داشته است. بیمار بعد از این زمان به علت آسیب هایی که دیده و تشدید اختلالات روانی که از قبل داشته تصمیم به ترک اعتیاد می گیرد و به مدت یک سال و نیم پاک بوده و در دوران ترک اعتیاد قرص آلپرازولام استفاده می کرده که با ایجاد تحمل، به مقدار مصرف ۴۰ عدد قرص در روز می رسد که متأسفانه درمان غیر اصولی و ناقص اعتیاد، ایشان را درگیر شرایط خطرناکی نموده، بیمار در زمان مراجعه به کلینیک دچار اضطراب شدید، خلق پایین، بسیار بی حوصله و تحریک پذیر بوده است.

ترک ناموفق بیمار

بیمار با مصرف آلپرازولام اقدام به خودزنی می نموده و به شدت به خودش آسیب می رسانده به همین دلیل مدتی در بیمارستان بستری می شود ولی بعد از ترخیص با فوت همسرشان مجدداً به مصرف متادون و آلپرازولام روی آوردند. ایشان به مدت دوازده شبانه روز نخوابیده و دچار اضطراب و بی قراری زیادی بوده و با تحقیقاتی که انجام داده بودند کلینیک روان پزشکی و ترک اعتیاد دی را انتخاب نموده و به صورت داوطلبانه به کلینیک مراجعه نمودند.

وضعیت فعلی بیمار

بیمار در حال حاضر مصرف مواد مخدر را کاملاً ترک کرده همچنین اختلالات روانی ایشان در حال درمان و کنترل شده است. بیمار به دلیل مصرف زیاد متادون و کوکائین نارسایی دریچه آئورت پیدا کرده اند ولی خوشبختانه اکنون هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی در شرایط مناسبی قرار دارد و به طور مرتب در جلسات گروه درمانی و جلسات مشاوره فردی شرکت می نماید و اعتقاد دارد که این جلسات کمک خیلی بزرگی به ایشان می کند.

نظر بیمار درباره کلینیک ترک اعتیاد دی

از نظر ایشان اعتیاد یک بیماری موذی است که ایشان گرفتار آن شده و با وجود این که ۳۰۰۰ بیت شعر حفظ است و مدت ۲۵ سال است که همدم مولانا است نمی داند که چه طوری کارش به جایی رسیده بود که به صورت ناخودآگاه اقدام به خودزنی می کرده و اکنون که به این اتفاقات فکر می کند باور آن برایش بسیار دشوار است. بیمار از درمان های طراحی شده برای ایشان در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی بسیار راضی هستند و خوشحالند که به بهبودی کامل دست یافتنه اند. بیمار معتقد است که با توجه به این که در بلژیک به کلاس های ان ای و کلاس های ای ان رفته و هیچ سودی برایش نداشته و هیچ کمکی به درمان اعتیادش نشده است، جلسات درمانی که در کلینیک ترک اعتیاد دی برگزار می شود ایشان را به زندگی برگردانده و تحت هر شرایطی که باشد در این جلسات حضور پیدا می کند و انرژی خوبی از کلاس ها می گیرد و از روان درمانی خویش بسیار رضایت دارد و می پندارد در صورتی که روان درمانی را قطع کند احتمال لغزش دارد.

توصیه های بیمار

بیمار در اوایل مصرف مشروبات الکلی، تصور می کردند که با نوشیدن الکل غم هایشان کم می شده و احساس می کردند در انتهای هر روز مصرف الکل باعث کاهش خستگی های ناشی از مشغله کاری و همچنین آرام نمودن دردهای عضلانی شان می شده است. بیمار اذعان داشتند که مصرف هر نوع مواد مخدری باعث ایجاد افسردگی و اضطراب می شود و این تصور غلطی است که با مصرف مواد مخدر انسان می تواند به آرامش برسد. ممکن است در ابتدا و در روزهای نخست این گونه احساس شود ولی متأسفانه واقعیت این است که نه تنها درمان نمی شوید بلکه شما به یک بیماری بسیار بزرگ تر نیز مبتلا خواهید شد.