کوکائین خطرناک ترین و وابستگی آورترین ماده محرک دنیا است که فقط چند بار مصرف آن اعتیاد و وابستگی شدید ایجاد می کند. کوکائین همانند آمفتامین ها باعث تحریک مغز می گردد با این تفاوت که تأثیر آن شدیدتر و طول اثر آن کوتاه تر می باشد.
کوکائین کلراید به صورت پودر سفید کریستالی عرضه می شود ، اما همین کوکائین طی روندی شیمیایی می تواند به فرم پایه (بیس Base) تبدیل شده و به صورت کریستال یا پودر(معروف به کراک) روانه بازار گردد.
تأثیر کوکائین وابسته به نحوه مصرف می باشد. هم چنین کیفیت کوکائین و سلامت فرد مصرف کننده نیز در بروز اثرات نقش دارند. علامت مشخصه مصرف کوکائین به صورت متداول بروز حس لذت شدید (Rush) طی چند دقیقه پس از مصرف می باشد که پس از آن حس خوشی، هوشیاری، اعتماد به نفس بالا ، تحریک شدید جنسی، افزایش قدرت بدنی و عدم حساسیت به درد بروز می نماید.
Coke، Snow، Lady of the street، Nose Candy، Snort، C، flake ، Rock، Blow،Vitamin C، Crack، Gold Dust، Toot، Pepsi
روشهای مصرف شامل استنشاق از بینی، از طریق دهان، کشیدن به روش تبخیر خصوصاً برای کراک و هم چنین از طریق ترزیقی وریدی.
تأثیرات کوکائین بسیار شدیدتر خواهد بود، به خصوص علام جسمی شامل پرش عضلانی و لرزش، مصرف میزان بالای کوکائین برای مدت طولانی که از عوارض اعتیاد به این ماده می باشد می تواند منجر به سایکوز و یا جنون کوکائین شود. علایم این جنون شامل بدبینی، هذیان، توهم و رفتارهای عجیب و گاهی پرخاشگری می باشد.
برخی از مصرف کنندگان به صورت دوره ای میزان بالایی از کوکائین مصرف می کنند که باعث فروپاشی، افسردگی شدید، خستگی و خشم می گردد.
بسیار خطرناک می باشد زیرا قدرت و ترکیب مشتقات کوکائین بسیار متنوع می باشد. مصرف بیش از حد می تواند باعث توهم و افزایش فعالیت های حیاتی بدن مانند تعداد ضربان قلب و تنفس و افزایش فشار خون ودمای بدن گردد. هم چنین متعاقب عوارض ذکر شده حمله قلبی و سکته مغزی منجر به کما و مرگ نیز شایع می باشد.
مصرف بیش از حد کوکائین یک اورژانس پزشکی بوده و می بایست در بیمارستان مدیریت شود.
صرفاً جهت درمان و ترک کوکائین باید به صورت بستری و زیر نظر تیم و پزشک متخصص اقدام نمود.