ارتباط میان آلودگی هوا با افزایش اختلالات روانی!

محققان دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند دریافتند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با افزایش خطر بستری شدن به دلیل بیماری‌های روانی مرتبط است.

آلودگی هوا به‌ وضوح تهدیدی برای سلامت جسمانی افراد است؛ بااین‌وجود، پژوهشگران به نتایجی دست یافتند که نشان می‌دهد، افزایش مواجهه با آلودگی هوا و آلاینده‌هایی مانند دی‌اکسید نیتروژن، با افزایش میزان بستری شدن در بیمارستان‌های روان‌پزشکی نیز در ارتباط است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که هوای آلوده می‌تواند به تشدید بیماری‌های روانی منجر شود و در نتیجه، بستری شدن در بیمارستان را افزایش دهد. این مطالعه، که پرونده‌های پزشکی بیش از ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان اسکاتلند را مورد بررسی قرار داد، نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض آلودگی‌هایی مانند دی‌اکسید نیتروژن، با افزایش تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها به علت اختلالات رفتاری و بیماری‌های روانی، ارتباط مستقیم دارد.

مطالعات قبلی که درباره تأثیر قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض آلودگی‌های هوا انجام شده بود، عمدتاً اثر آن را بر میزان مرگ و میرها یا بر سلامت جسمانی افراد مورد بررسی قرار داده بودند.

این مطالعه جدید با استفاده از داده‌های بخش بهداشت عمومی اسکاتلند انجام گرفت. پژوهشگران با استفاده از این داده‌ها، تأثیر چهار آلاینده کلیدی بر سلامت ساکنان منطقه را در بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ میلادی مورد بررسی قرار دادند.

آلودگی هوا

در این پژوهش، داده‌های پزشکی ۲۰۲ هزار و ۲۳۷ فرد بالای ۱۷ سال مورد بررسی قرار گرفتند. این داده‌ها شامل اطلاعات مربوط به بیماری‌های قلبی-عروقی، تنفسی، عفونی، بیماری‌های روانی و اختلالات رفتاری در دوره زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ میلادی بودند.

چهار آلاینده کلیدی که در این پژوهش بررسی شدند و عمدتاً از ترافیک جاده‌ای و فعالیت‌های صنعتی ناشی می‌شوند، شامل دی‌اکسید نیتروژن (NO2)، دی‌اکسید گوگرد (SO2)، ذرات معلق با قطر حداقل ۱۰ میکرومتر (PM10) و ذرات معلقی با اندازه ۲.۵ میکرومتر یا کمتر (PM2.5) هستند.

محققان غلظت این آلاینده‌ها را در شعاع ۱ کیلومترمربع اطراف محل سکونت هر فرد شرکت‌کننده در این مطالعه اندازه‌گیری کردند. نتایج این پژوهش، که در مجله «BMJ Open» منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در محیط‌هایی با غلظت بالای این آلودگی‌ها، با افزایش نرخ بستری شدن ساکنان به دلیل بیماری‌های روانی و جسمی، ارتباط مستقیم دارد.

آن‌ها همچنین متوجه شدند که افزایش غلظت سه آلاینده NO2، PM10، و PM2.5 با بالا رفتن میزان بستری شدن در بیمارستان‌ها به دلایل مختلف ارتباط دارد.

 آلودگی هوا و سلامت روان

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که کودکانی که دوران کودکی خود را در مناطقی با سطح بالای آلودگی هوا سپری می‌کنند، در آینده ممکن است به اختلالات روانی دچار شوند. یک پژوهش دیگر که توسط محققان در ایالات متحده و دانمارک انجام شده است، نشان داده که آلودگی هوا با افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی از جمله اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و اختلالات شخصیتی مرتبط است.

براساس این یافته‌ها، محققان این مرکز تأکید داشتند که اعمال محدودیت‌های سختگیرانه زیست‌محیطی، به نفع میلیون‌ها نفر خواهد بود.

دکتر مری عابد الاحد از دانشگاه سنت اندروز که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، عنوان داشت:«با توجه به این نتایج، می‌توان امیدوار بود که اتخاذ سیاست‌های مقابله با آلودگی هوا و حرکت به سوی استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدید پذیر، در بلندمدت کمکی جهت کاهش فشار بر بیمارستان‌ها برای درمان افراد مبتلا به بیماری‌های جسمی و روانی باشد. »