هنگامی که فردی یک دوز ثابت یا بالا از کلونوپین (کلونازپام) مصرف می کند، می تواند به اعتیاد جسمی و روانی مبتلا شود.
اعتیاد فیزیکی که به عنوان وابستگی نیز شناخته میشود، زمانی است که بدن به یک دارو برای تهیه مواد شیمیایی خاصی که به عملکرد طبیعی آن کمک میکند متکی است. به عنوان مثال، افرادی که به دارویی مانند کلونوپین (کلونازپام) معتاد هستند اما مصرف آن را متوقف می کنند ممکن است دچار سردرد یا حالت تهوع شوند. بروز این حالت ها به این دلیل رخ می دهد که بدن به دارو وابسته می شود و زمانی که دارو دیگر وجود ندارد شورش می کند.
اعتیاد روانی اغلب از احساس سرخوشی ناشی از مواد مخدر ناشی می شود. افراد ممکن است کلونوپین (کلونازپام) را با احساسات خوب مرتبط کنند، بنابراین هنگامی که اضطراب یا حملات پانیک در طول ترک اعتیاد رخ می دهد، اعتیاد روانی آنها شروع می شود و باعث می شود باور کنند که برای رسیدن به شادی به دارو نیاز دارند. بخشی از دلیل میل افراد به مواد مضر و سوء استفاده از داروهای تجویزی مانند کلونوپین، همین است.
اعتیاد به کلونوپین (کلونازپام) می تواند با نسخه یا بدون نسخه ایجاد شود. افرادی که با سوء مصرف کلونوپین دست و پنجه نرم می کنند اغلب با تجویز پزشک شروع به مصرف دارو می کنند. هنگامی که اعتیاد از طریق نسخه تجویز می شود، معمولاً به دلیل سوء استفاده از دارو است. مردم گاهی اوقات بر این باورند که از آن جایی که دارو قانونی است و می تواند توسط پزشک برای آنها تجویز شود، مصرف آن در هر دوز یا بیشتر از مقدار تجویز شده بی خطر است. این باور نادرست است و می تواند باعث شکل گیری اعتیاد شود.
برخی از افراد دستورات پزشک را دنبال می کنند ولی باز هم به دارو وابستگی پیدا می کنند. این حالت اصلاً رایج نیست. اعتیاد به کلونوپین بدون نسخه نیز شکل می گیرد. برای مثال، افرادی ممکن است دارو را به طور غیرقانونی تهیه کرده و شروع به استفاده از آن کنند.
کلونوپین که کلونازپام نیز نامیده می شود، بخشی از گروه داروهای بنزودیازپین است.
کلونوپین برای درمان اختلالات پانیک و تشنج در بزرگسالان تجویز می شود. با وجود این که این دارو برای اهداف سلامت روان تجویز می شود، بسیاری از افراد از طریق نسخه های خود به این دارو معتاد شده اند.
کلونازپام یک ماده کنترل شده است، به این معنی که خطر سوء مصرف و وابستگی آن پایین است.
به عنوان یک ماده کنترل شده، کلونوپین می تواند در هر دوزی اعتیادآور باشد. برای کمک به کاهش این خطر، مهم است که دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید.
کلونوپین می تواند احساس آرامش و سرخوشی ایجاد کند که می تواند بسیار اعتیادآور باشد. قرار است این دارو به صورت کوتاه مدت برای جلوگیری از سوء مصرف، وابستگی و اعتیاد استفاده شود، اگر شما یا کسی که می شناسید کلونوپین مصرف می کند، مهم است که از عوارض جانبی دارو و همچنین علائم سوء مصرف آن آگاه باشید.