گام مهم جهت ترک مواد مخدر

بیماران مصرف کننده مواد مخدر به سبب هنجار شکنی‌های اجتماعی، منحرف تعبیر می‌شوند. اعتیاد معضلی است که اگر به آن رسیدگی نشود، انواع کجروی‌ها و مشکلات اجتماعی را در پی خواهد داشت.

گام اول جهت ترک مواد مخدر

با توجه به خصایص افراد مصرف‌ کننده مواد مخدر یا الکل (‌انکار بیماری اعتیاد و عدم پذیرش کمک برای درمان) همواره یکی از مسائل مهم خانواده‌های آن‌ها وارد کردن این افراد به درمان مناسب با حفظ کرامت انسانی آن‌ها می‌باشد. هدف نهایی برای ترک اعتیاد تمام بیماران مصرف کننده مواد مخدر، ورود بیمار به درمان از طریق راغب ‌سازی می‌باشد.

رویکرد ترک اعتیاد با محوریت ورود بیمار به درمان و انگیزه‌ آفرینی برای این مسئله مهم، اقدام خود را از خانواده شروع می‌کند و سعی در ایجاد محیطی مناسب و ارائه تقویت‌ کننده‌های سالم و پایدار برای تغییر رفتار‌های اعتیادگونه و مخرب بیماری اعتیاد به مواد مخدر می‌نماید. 

درمان اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد

اگر در مراکز درمان اعتیاد چرخی بزنیم و گزارش تهیه کنیم و اگر در چنین مراکزی با بیماران قربانی شده در ندانستن این که کدام روش مناسب آنان است برخورد کنیم، جامعه آماری قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. این بیماران به علت عدم موفقیت در درمان اعتیاد مستعد بازگشت به اعتیاد خواهند بود.

این در صورتی است که آنان نیت ترک اعتیاد دارند و بسیار مشتاق زدایش اعتیادند. اما نمی‌دانستند با توجه به این که چه تاریخچه‌ای ‌دارند چگونه، به چه روشی و از کجا شروع کنند، بنابراین بی‌مهابا و ندانسته در معرفی اولین روش ترک اعتیاد فرو رفته و به علت نامتناسب بودن آن روش، نتوانستند موفقیتی کسب کنند.

اگر یک روش ترک اعتیاد برای یک بیمار مناسب باشد بدان معنی نیست که همین روش برای بیماران دیگر هم مفید باشد. زیرا هر بیمار متناسب با شرایط فردی، مشکلات سلامت جسمی و روحی اش، مواد مخدری که مصرف می کرده و بقیه فاکتورهایش، درمان مخصوص به خود را دریافت می کند.

گام مهم جهت ترک مواد مخدر

ریشه یابی اعتیاد به مواد مخدر

زمان آن فرا رسیده تا نگاهی دیگر به درمان اعتیاد به مواد مخدر داشته باشیم و اگر مترصد آن هستیم که اعتیاد به مواد مخدر درمان دارد پس، به ریشه‌یابی و نیازشناسی آن می‌پردازیم.

پر واضح است که اگر با بیماری برخورد می‌کنید که تقاضای کمک و قرار گرفتن در مسیر صحیح درمان اعتیاد را دارد بر اساس پیشنهاد درمانگر اعتیاد گام برمی‌دارد و این انتظار می‌رود تا درمانگران اعتیاد به مواد مخدر تسلط کافی بر تمامی ابعاد درمان اعتیاد داشته باشد.

روش‌های نوین ترک اعتیاد

در اکثر مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر تداخل درمانی وجود دارد. بیمارانی که سال‌ها در یک روش درمانی قرار گرفته و بدون نتیجه به چرخه معیوب اعتیاد بازگشته‌اند با درمان های چندوجهی در مراکز معتبر ترک اعتیاد به راحتی درمان می شوند.

با توجه به این که بیماری اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری جسمی و روانی است که همه‌ کارکردهای اساسی فرد را دچار اختلال می‌کند و به جامعه آسیب می‌رساند، نیاز به همراهی و هم فکری برای غلبه بر این مسئله بزرگ، امری ضروری است.

پزشکان با کشف روش‌های نوین درمان طبی و مهندسان پزشکی با ابداع ابزارهای نوین درمانی، روانشناسان با ایجاد و خلق نظریه‌های نوین روان ‌درمانی، جامعه ‌شناسان با بررسی آسیب‌های اجتماعی و ارائه‌ راه کارهای مناسب، سعی در غلبه بر یکی از چالش‌های بزرگ این عصر دارند.

نظریه ‌هایی که بر اصول مشاوره و روان‌درمانی پایه‌گذاری شده‌اند و اصل اساسی در آن‌ها ایجاد تغییر در رفتار، شخصیت و روان بیمار با استفاده از همدلی و ارتباط مراجع و درمانگر از طریق گفتمان و ساختار درمانی مشخص است. این رویکردها شاید از نظر تاریخچه‌ رویکرد اصلی که از آن اقتباس شده‌‌اند و یا خود مکتب نوین نباشند.

رویکرد نوین در درمان بیماری اعتیاد مختص درمان سوء مصرف مواد مخدر و الکل می‌باشد و به همین منظور طراحی و تدوین شده است. در این ساختار سه ضلع درمان وجود دارد. (خانواده بیمار یا مراقب، درمانگر، بیمار) که هر کدام دارای نقش‌ها و ویژگی‌های متفاوتی می‌باشند.

در روش‌های نوین ترک اعتیاد نگاه و دریچه متفاوتی برای ورود به درمان اعتیاد ارائه شده است. بیمار نقش و جایگاه خاصی در درمان بیماری اعتیاد دارد ولی این جایگاه و نقش توسط خانواده و کسی که مراقب در این درمان نامیده می‌شود تعریف خواهد شد.

گام مهم جهت ترک مواد مخدر

بهترین کلینیک ترک اعتیاد ایران

خوشبختانه امروزه درمان اعتیاد در مراکز تخصصی و معتبر ترک اعتیاد به صورت کاملاً علمی و اصولی انجام می شود. در کلینیک روان پزشکی و ترک اعتیاد دی بیمار می تواند از خدمات ترک اعتیاد بهره مند شود و در محیطی امن و آرام و عاری از تنش و استرس دوران ترک اعتیاد را سپری می نماید.

پایش وضعیت بیمار در طول دوره درمان، توسط پزشکان صورت می پذیرد. بیمار هر روز توسط پزشک متخصص ویزیت می شود. در هر لحظه از شبانه روز که بیمار احساس نیاز پیدا کند، می تواند از مشاوران کلینیک راهنمایی بگیرد.

در مدت بستری اعتیاد، تیم پرستاری در کنار بیمار حضور دارند. داروهای هر بیمار با نظارت پرستار به او داده می شود و توسط پرستار کنترل می شود که بیمار حتماً داروهایش را مصرف کند.

همچنین آزمایشات دوره ای از بیماران انجام می شود که به پزشک متخصص کمک می نماید وضعیت بیمار را به صورت دقیق چک کند و در صورت نیاز، اقدامات لازم مانند تجویز دارویی خاص را انجام دهد.

از ویژگی های مثبت کلینیک ترک اعتیاد دی که باعث شگفت زدگی بیماران می شود این است که در این کلینیک هیچ بیماری قضاوت نمی شود. در این کلینیک برخورد محترمانه و یکسان با تمامی بیماران و درک شرایط آن ها سر لوحه رفتار کلیه پرسنل با بیمار می باشد.

هدف اصلی پرسنل متخصص و خدام کلینیک روان پزشکی و ترک اعتیاد دی این است که هر بیمار بتواند بدون درد، ناراحتی و احساسات ناخوشایند مصرف مواد مخدر را ترک کند و با خاطرات شیرین و تجربه ای عالی ترخیص شود و به زندگی عادی و طبیعی برگردد. در اکثر مواقع، صمیمیت و دوستی های گرمی که در کلینیک، بین بیماران شکل می گیرد بعد از مرخص شدن آن ها ادامه پیدا می کند.

در مصاحبه با بیماران درمان شده، که برای اطلاع از میزان رضایت آن ها از کلینیک و ثبت سوابق و نظرات بیماران بهبود یافته انجام می شود، درصد قابل توجهی از بیماران به این نکته اشاره می کنند که در مدت بستری در کلینیک ترک اعتیاد دی آنقدر حس و حال خوبی داشته اند که دلشان می خواست مدت بیشتری در کلینیک بمانند.