طبق آمار بدست آمده این ماده مخدر در بین جوانان و نوجوانان اعم از پسر و دختر به دلیل استفاده راحت و مخفی کردن راحت آن بشدت رایج است.
روش های استعمال ماده کراک به صورت تزریقی و تدخینی است و به دلیل اثربخشی آنی آن حس نشاط، نشئگی بالا و انرژی زیادی را در فرد ایجاد می کند. استعمال این ماده به دلیل نداشتن بو، به راحتی در هر جایی میسر است و فرد تنها به یک فندک نیاز دارد تا به صورت استنشاقی آن را مورد مصرف قرار دهد.
با استنشاق دو یا سه پک از ماده کراک فرد تا یک روز کامل نشئه باقی می ماند اما از سوی دیگر تنها با سه بار مصرف ماده محرک کراک به دلیل داشتن قدرت نشئگی بالا می تواند فرد را وارد دنیای تاریک و پر درد اعتیاد کند و بدین ترتیب وابستگی فرد به این ماده آغاز می گردد. باید توجه داشت که اعتیاد به این ماده مخدر بسیار سریع اتفاق می افتد.
وحشتناک تر از همه آنکه با یک ماه مصرف از این ماده محرک فرد میل شدیدی به افزایش دوز مصرفی خود پیدا می کند و به این ترتیب با گذشت چند ماه فرد از لحاظ جسمی و روانی نیاز به مصرف در فواصل 4 تا 5 ساعته را دارد.
با توجه به ناخالصی های زیادی که در این ماده مخدر وجود دارد، مصرف آن عوارض بسیار شدیدی به همراه دارد. اثرات مخربی که این ماده بر جسم، روان، مغز و اعصاب فرد بجای می گذارد آنقدر شدید است که منجر به مرگ آن هم به صورت وحشتناک می شود.
لازم به ذکر است که عوارض سوء مصرف این ماده در روزهای اولیه ممکن است شباهت زیادی به ماده آمفتامین داشته باشد اما به مرور زمان این اثرات به شکلی جبران ناپذیرتر از هر ماده محرک و مخدر دیگری در جسم و روان فرد ظهور پیدا می کند.
اما متأسفانه مسئله این است که اثرات و عوارض این ماده مخدر در طولانی مدت خیلی فراتر از آن است که بتوانیم در اینجا به تصویر بکشیم.
هیچ وقت برای ترک اعتیاد به کراک دیر نیست!
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، این ماده کشنده ترین و سمی ترین ماده در بین مواد مخدر و مواد توهم زا در کل دنیاست. هر چقدر این اثرات و علائم در فرد نمود بیشتری کند یک هشدار بزرگ برای خانواده و جامعه به حساب می آید که این افراد نیازمند آنی به درمان و ترک این ماده مرگ آور هستند تا هر چه سریعتر اقدامات لازم درمانی برای نجات جان این افراد شروع گردد.
امروزه با گسترش علم و تکنولوژی، دانشمندان با ابداع یک روش نوین گام بزرگ و مؤثری در درمان معتادان به انواع مواد مخدر صنعتی نهاده اند. این روش از چهار سال قبل در کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی دی تحت نظارت و سرپرستی دکتر شهرام حسام بختیاری بر روی این دسته از بیماران انجام شد.
روش تحریک مغناطیسی مغز یا همان نوروفیدبک در کنار دارو درمانی و مشاوره درمانی یکی از روش های درمانی به حساب می آید که به بیمار کمک می کند تا علاوه بر سم زدایی مواد و پاک کردن بدن خود از اثرات مخرب ماده مصرفی ذهن و مغز صدمه دیده خود را نیز درمان نماید.
مدت زمان بهبودی و ترک کراک از فردی به فرد دیگر کاملاً متفاوت است و تمام این موارد به دوز مصرفی، شرایط فیزیولوژیکی فرد مصرف کننده، سابقه اعتیاد، مدت زمان مصرف و عوامل محیطی دیگر بستگی دارد.
همچنین در مرکز ترک اعتیاد دی از خانواده و دوستان بیمار خواسته می شود تا در مدت زمان ترک کراک حمایت و همراهی خود را از بیمار نه تنها دریغ نکرده بلکه با پشتوانه عاطفی بیمار را در این روند همراهی نمایند. خوشبختانه بیماران زیادی توانسته اند با روش های درمانی و مراقبت های ویژه کلینیک دی، خود را از دام اعتیاد به کراک رها سازند.