اختلال الکلیسم با تخریب فراوان جسمانی، روانی، عملکرد اجتماعی و روابط بین فردی همراه است. تعریف وابستگی به الکل مشکل است، اما می توان گفت که شخص الکلیک کسی است که بدون خوردن الکل نمی تواند به زندگی ادامه دهد، یعنی می آشامد تا زنده بماند و زندگی می کند تا بیاشامد.
به عقیده ی ای.ام.جلینک، الکلیسم به هر گونه مصرف مشروبات الکلی که برای فرد یا اجتماع یا هر دو زیان آور باشد، گفته می شود. از نظر وی، وقتی شخص الکل می نوشد، تأثیرات زیستی-شیمیایی آن بر مغز تمایل یا گرایش بدنی مقاومت ناپذیری را برای نوشیدن مقادیر زیادی از الکل ایجاد می کند. از نظر جلینک، اختلال الکلیسم به پنج دسته ی متفاوت تقسیم شده است.
الکل به عنوان یکی از مواد روانگردان عمده مورد مصرف در سراسر دنیا است و بیشتر افراد به علت احساس عدم امنیت اجتماعی، عدم توانایی روبرویی با واقعیت و به منظور فرار از مشکلات به الکل پناه می برند. درحقیقت، با مصرف الکل و به دلیل اثرات کوتاه مدت آن برخی از مشکلات فرد الکلی ظاهراً کم رنگ می شوند و همین عامل باعث می شود که مصرف کنندگان آن دفعات و مقدار مصرف الکل را افزایش دهند و به آن وابسته شوند.
افرادی که نشانه های اعتیاد به الکل دارند و نمی توانند مصرف خود را متوقف کنند می بایست برای ترک الکل به مراکز ترک اعتیاد مراجعه نمایند. توجه داشته باشید که ترک الکل در منزل و مشاوره گرفتن از دوستان و آشنایان و افراد غیرمتخصص کمکی به ترک الکل نمی کند و اغلب تلاش های غیرعلمی برای ترک با شکست مواجه می شود.
کلینیک ترک اعتیاد دی با بیش از 20 سال تجربه موفق در ترک الکل و ترک انواع مواد مخدر به سرپرستی دکتر شهرام حسام بختیاری، متخصص روانپزشکی آماده ارایه خدمات ترک و بستری اعتیاد به هموطنان عزیز می باشد.