در ذهن خوانی، شما ذهن دیگران را می خوانید و پیش خود حدس می زنید که دیگران درباره شما چه فکری می کنند؟ برای مثال، فرد معتاد به کراک در اثر اعتراض مادرش به پرخوابی میگوید: «پیش خودش اصلاً ارزشی برایم قائل نیست و من را تحقیر میکند».
وقتی ذهن خوانی می کنید یکی از پرسشهای چالشی را به کار بگیرید:
یکی دیگر از تحریف های شناختی در افراد در حال ترک اعتیاد پیشبینی منفی است. فرد پیشبینی میکند که از دام بیماری اعتیاد رهایی نمییابد و نمیتواند مواد مخدر را کنار بگذارد. پیشبینی منفی باعث میشود و اضطراب و افسردگی در فرد ایجاد شود.
به کمک پرسش های ذیل پیشبینی منفی را به چالش بکشید:
بزرگ نمایی مشکلات، وسوسهها، اعتیاد به مواد مخدر و کوچک نمایی توانایی خود برای مقابله، یکی دیگر از تحریف های شایع در افراد در حال ترک اعتیاد است. بزرگ نمایی مشکلات و وسوسه سبب میشود که فرد اعتمادش را از دست بدهد و احساس کند که توانایی لازم را برای مقابله با وسوسه و کنار گذاشتن مواد مخدر ندارد. نتیجه این افکار چیزی جز افسردگی، نگرانی و ناامیدی نیست که ممکن است به لغزش بینجامد.
برای به چالش کشیدن این تحریف شناختی فنون پیش رو را به کار گیرید:
یکی از ویژگیهای شخصیتی شایع در افراد در حال ترک مصرف مواد مخدر این است که اغلب به دنبال مقصر می گردند تا بتوانند مشکل اعتیاد به مواد مخدر و دیگر مشکلات آن را به دوش وی بگذارند.
جملاتی مانند: (همه اش تقصیر اون بود)، (دوستان نا باعث اعتیاد شدند) و مواردی از این قبیل از تحریف های شایع در این افراد است.
برای مقابله با تحریف شناختی دنبال مقصر گشتن، پرسشهای زیر را از خود بپرسید:
فاجعه سازی مشکلات، لغزش و وسوسه یکی دیگر از مشکلات شناختی افراد در حال ترک اعتیاد است. فاجعه سازی لغزش و وسوسه سبب میشود که فرد از خویشتن داری ناامید شود و به آغوش اعتیاد بیفتد. فاجعه سازی مشکلات سبب میشود که فرد خود را در مقابله با آن ها ناتوان ببیند.
در برچسب زدن به خود و دیگران برچسب می زنید و از عناوینی مانند: بیعرضه، ضعیف، نادان و غیره درباره خود و دیگران استفاده می کنید.
هدف از درمان اعتیاد در «مرکز ترک اعتیاد دی» به عنوان مجهزترین و بهترین کلینیک شبانهروزی ترک اعتیاد و روان پزشکی کشور، ترک کامل و همیشگی مصرف مواد مخدر و بازگشت به سلامت کامل جسمی و روانی بیماران محترم می باشد.