خشم هیجانی است که همه ما آن را تجربه میکنیم. سرکوب یا ابراز خشم به شیوه ای پرخاشگرانه روشهایی زیانبار و ناکارآمد هستند و ما نیازمندیم و فنون و مهارت هایی را برای ابراز خشم به شیوه ای سالم یاد بگیریم. برای این کار ضروری است که روش های سالم ابراز خشم را یاد بگیرید. روش های سالم ابراز خشم شامل دو شیوه غیر کلامی و کلامی است. خشم می تواند در دوران ترک اعتیاد موجب عود و بازگشت مجدد اعتیاد به مواد مخدر می باشد.
روش های غیر کلامی سالم در ابراز خشم شامل پیاده روی، ورزش، مشت زدن به کیسه بوکس، فعالیتهای بدنی و کار است.
این جملات خبری ساده را می توان با اضافه کردن جمله دیگری کامل کرد که به رفتار طرف مقابل اشاره میکند برای مثال خیلی عصبانی شدم وقتی دیدم امانتی من را به موقع به من تحویل ندادی. دیر کردی و به من خبر ندادی و این من را خشمگین کرد. همانطور که ملاحظه میکنید جملات پیشین با من شروع می شوند، جملاتی که با «تو» شروع می شوند، جملات مناسبی نیستند مانند:
تو عصبانی ام کردی تو باعث شدی خشمگین شوم.
ابراز کلامی خشم را در ارتباط بین فردی تمرین کنید.
وقتی رویدادی اتفاق می افتد، طرز تلقی و تصور شما از آن رویداد ممکن است شما را خشمگین کند. در شروع ممکن است آن قدر خشمگین باشید که نتوانید خشم تان را به شیوهای سالم و بدون خشونت غیرکلامی ابراز کنید. در این موارد، باید ابتدا دقایقی تأمل کنید تا آرام شوید و بتوانید بدون هیجان شدید خشم خود را ابراز کنید.
رویداد - طرز تلقی - احساس خشم – ایست – ابراز خشم
ابراز خشم به شیوه ای مؤثر و کارآمد مستلزم این است که مراقب حالتهای چهره و وضعیت اندامتان باشید. برای مثال، ابراز کلامی خشم با لحن گزنده، تن صدای بالا،اخم، حرکات چهره ای تحقیر آمیز و حرکات بدنی نامناسب تأثیری منفی و مخرب بر دیگران می گذارد.
جلوی آینه بایستید و ابراز کلامی خشم را تمرین کنید و هنگام ابراز کلامی خشم به حالت های چهره خود توجه کنید.