فروشنده مواد روانگردان در فضای مجازی دستگیر شد

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر هرمزگان اعلام کرد که با هوشیاری و تلاش کارشناسان اداره رصد مجازی این استان، فردی که در فضای مجازی به تبلیغ و فروش موادمخدر روانگردان می‌پرداخت، شناسایی و دستگیر شده است.

سرهنگ علی کشاورزی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر هرمزگان اعلام کرد که کارشناسان اداره رصد فضای مجازی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان با بررسی و پایش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، فردی که از طریق واتساپ به تبلیغ و فروش مواد مخدر روانگردان مشغول بود را شناسایی کرده و این موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.

سرهنگ کشاورزی، اظهار کرد که مأموران با شناسایی منزل و مخفیگاه متهم و هماهنگی با مقام قضائی، تیمی را به محل اعزام کرده و در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه، متهم را دستگیر کردند.

در بازرسی از مخفیگاه وی، ۴۸۰ گرم ماده مخدر گل (ماری‌جوانا) و ۸۴ گرم ماده مخدر و روانگردان مجیک ماشروم (قارچ جادویی) در بسته‌های مختلف کشف و ضبط شده است. این مسئول انتظامی هرمزگان اعلام کرد که متهم دستگیر شده با تشکیل پرونده برای طی مراحل قانونی به دستگاه قضائی معرفی شد.

ماده مخدر گل

ماده مخدر گل

گل، ترکیبی از گیاه شاهدانه، به راحتی در ایران و سایر کشورها کشت و مصرف می‌شود. این ماده که با نام‌های ماری‌جوانا، علف، جوانه، وید و... نیز شناخته می‌شود، رایج‌ترین ماده مخدر در جهان است. اگرچه این گیاه مصارف طبی و درمانی دارد، اما سال‌هاست که به عنوان ماده مخدر مصرف می‌شود.

برخی معتقدند که مصرف گل و ماری جوانا اعتیادآور نیست و ضرری ندارد، اما این باور غلط است. عوارض فیزیکی آن ممکن است کمتر از سایر مواد مخدر باشد، اما وابستگی ذهنی و روانی آن بسیار زیاد است.

مصرف گل باعث تحریک سیستم عصبی و وابستگی شدید می‌شود. حتی یک بار مصرف می‌تواند منجر به اعتیاد شود، زیرا بخش آرامبخشی مغز را موقتاً از کار می‌اندازد. عدم مصرف آن باعث اضطراب، بی‌قراری، ترس و تپش قلب می‌شود.

مصرف گل باعث اختلال در حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌شود و در صورت مصرف طولانی، بازدهی مغز و حافظه را کاهش می‌دهد. پس از مصرف، فرد ابتدا احساس شادی می‌کند، اما با از بین رفتن اثر مواد، دچار بی‌قراری، پرخاشگری، اضطراب و افسردگی می‌شود.

قارچ روانگردان

قارچ جادویی

بیش از ۱۸۰ گونه قارچ حاوی سایلوسیبین و سایلوسین هستند که خواص روانگردانی دارند و باعث توهمات شنیداری و دیداری می‌شوند. این قارچ‌ها قرن‌ها در مناسک بومی و مذهبی استفاده می‌شده‌اند و می‌توانند به صورت مصنوعی نیز تولید شوند.

صدها قارچ توهم‌زا وجود دارد که به دلیل رشد آسان، از زمان‌های قدیم مورد استفاده بوده‌اند. اثرات روانگردانی آن‌ها توسط سایلوسیبین ایجاد می‌شود که آلکالوئیدهای ایندول با فعالیت آگونیست قوی در گیرنده‌ها هستند.

مصرف قارچ به صورت خوراکی رایج است. اثرات آن شبیه اسید لیزرژیک دی اتیل آمین است، اما سایلوسیبین دویست برابر کمتر قوی و کوتاه‌تر است. برای افراد با اختلالات روانی، مصرف قارچ می‌تواند منجر به تجربه بد با افکار خود تخریبی و خودکشی شود.

واکنش‌های فیزیولوژیکی معمول شامل شل شدن عضلات و اتساع مردمک است. در دوزهای بالا، قارچ‌ها می‌توانند توهمات بصری و ذهنی و تحریف زمان ایجاد کنند. مسمومیت‌های کشنده نادر هستند و معمولاً ناشی از ترکیب با دیگر مواد مخدر مانند الکل هستند.