ترک سیگار در 75 سالگی و افزایش امید به زندگی

بر اساس نتایج حاصل از پژوهشی که در مجله American Journal of Preventive Medicine منتشر شده است، ترک سیگار حتی در سن ۷۵ سالگی، می‌تواند امید به زندگی را افزایش دهد. این نتایج نشان می‌دهد که برای انتخاب یک سبک زندگی سالم، هیچوقت دیر نیست.

دانشمندان بهداشت عمومی در دانشگاه میشیگان اظهار داشتند که تحقیقات آن‌ها نشان می‌دهد، ترک سیگار یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش امید به زندگی است. این یافته‌ها می‌تواند انگیزه‌ای قوی برای افرادی باشد که مدت‌ها سیگار کشیده‌اند و در معرض ابتلا به سرطان یا بیماری‌های قلبی عروقی در آینده قرار داشته باشند.

پژوهش انجام شده بر روی ۱۳۰۰۰ مرد میانسال نشان داد که سیگار کشیدن روزانه ۳۰ نخ یا بیشتر، خطر مرگ را در ۲۵ سال آینده ۲۱ درصد افزایش می‌دهد. با این حال، ترک سیگار در هر سنی با فواید کوتاه‌مدت و بلندمدت سلامتی همراه است و این فواید محدود به افراد جوان و میانسال نیست. برآوردهای محقثقان نشان می‌دهد که افراد ۳۵ تا ۷۵ ساله که قبلاً سیگار می‌کشیدند، با ترک سیگار توانسته‌اند مدت زمان قابل توجهی به طول عمر خود بیفزایند.

سیگار کشیدن در سالمندی

این تیم تحقیقاتی با استفاده از داده‌های بهداشتی عمومی و ملی، محاسباتی را انجام داد تا میانگین سال‌های از دست رفته به دلیل سیگار کشیدن و میانگین سال‌های به دست آمده با ترک سیگار در سنین مختلف را تخمین بزند. سنین مورد بررسی شامل ۳۵، ۴۵، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ سال بود.

در این پژوهش، امید به زندگی افرادی که سیگار را ترک کردند با کسانی که در این سنین خاص به سیگار کشیدن ادامه دادند و همچنین با کسانی که هرگز در این سنین سیگار نکشیده بودند، مقایسه شد و این تخمین‌ها به صورت نمودارهای احتمالی نمایش داده شدند.

نتایج نشان داد، افرادی که در سن ۳۵ سالگی سیگار می‌کشیدند و تا پایان عمر به سیگار کشیدن ادامه می‌دادند، به طور متوسط ۹ سال از عمر خود را از دست می‌دادند (۲۳ درصد از کل امید به زندگی). در مقابل، کسانی که در همان سن سیگار را ترک کردند، تنها یک سال کمتر از افرادی که هرگز سیگار نکشیدند، عمر می‌کردند. به عبارت دیگر، آن‌ها به طور متوسط ۸ سال به امید به زندگی خود افزودند.

افزایش امید به زندگی

این یافته‌ها توسط یک پژوهش قبلی از محققان کانادایی و نروژی تأیید شده است که نشان می‌دهد ترک سیگار به مدت یک دهه می‌تواند از، از دست دادن یک دهه زندگی جلوگیری کند. حتی در سنین بالاتر نیز ترک سیگار مزایایی برای افزایش امید به زندگی دارد.

تحقیق حاضر نشان می‌دهد افرادی که در سن ۷۵ سالگی همچنان سیگار می‌کشیدند، به طور متوسط ۴.۴ سال از عمر خود را از دست می‌دادند. اما کسانی که در سن ۶۵ یا ۷۵ سالگی سیگار را ترک کردند، به ترتیب ۲۳ و ۱۴ درصد شانس داشتند که حداقل یک سال به عمر خود اضافه کنند. این آمار نشان می‌دهد که حتی در سنین بالا هم ترک سیگار میتواند مفید باشد.

واضح است که ترک سیگار در سنین پایین‌تر بیشترین مزایا را دارد، اما این به معنای بی‌فایده بودن ترک سیگار در سنین بالا نیست. در واقع، ترک سیگار حتی در سنین بالا هم می‌تواند به طول عمر شما اضافه کند. محققان دانشگاه میشیگان نتیجه‌گیری کردند که این یافته‌ها می‌تواند برای پزشکانی که به دنبال شواهد علمی برای ترغیب بیماران سیگاری خود به ترک سیگار هستند، مفید باشد.